keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Lampun henki ja syksypuuhia


Päätalon pyhäkamarissa oli vanhasta öljylampusta sähköistetty jugend-henkinen kattolamppu, joka on ollut nyt kolme vuotta varastossa odottamassa mahdollista tulevaa käyttöä. Kaivoin lampun esiin säilöstä, koska tarvitsemme ruokailuvajaan kattolampun. Illat pimenevät. 


Myös venevajan vintille pitäisi löytää lamppu, mutta tämä yksilö vaatii korkeamman huonetilan, eli ei kelpaa sinne. "No sepä hyvä", tokaisi Mikko. Hän ei taida ihan pitää näin kruusatusta tapauksesta, vaikka minusta juuri tämä olisi sopinut venevajaan. Siellähän saisi olla vähän sellaista captain's cabin -henkistä, menneen ajan fiiniä meininkiä. Minäkin pidin tätä aluksi väärän värisenä ja liian koukeroisena, mutta mieleni on nyt muuttunut. Vanha öljylamppu voisi herätä henkiin, jos se vaan löytää paikkansa. Huomenna käyn ostamassa kattokoukun, niin voimme kokeilla tätä ruokailuvajaan.


Valitettavasti olin säilönyt lampun huolimattomasti :(.  Yksi metalliosa on katkennut. Sain korjattua sen tyydyttävästi rautalangalla, mutta harmi.


 Pyyhin pölyt kuvusta. Tältä se näyttää kokonaisuutena. On muuten ihan älyttömän painava.




Onneksi säät vielä suosivat, sillä kaikki tekeminen tapahtuu enemmän ja vähemmän outdoor - meillä ruuanlaittoa ja ateriointia myöten. Aamupäivät ovat kyllä niin kylmiä, että välillä on ihan pakko mennä aurinkoon lämmittelemään kuuma teekuppi kädessä :).




Maurokin löytää nyt mielellään paikan auringosta. Huomaan tästä kuvasta, että haravointihommiakin olisi taas.


Vähäiset yrtit, mitä karkulampaat minulle jättivät, ovat kuivumassa mökissä viime vuoden tapaan. Salviat säästyivät.


Risusavottaa ja poltettavaa riittää joka syksylle. Kokon polttaminen illansuussa muuten lämmittää kivasti.


Syksyssä on taikaa. Ei kiitos sateille! 


Nyt vietämme ansaittua syyslomaa ja yritämme sopivissa väleissä epätoivoisesti edistää myös hidasta venevajaprojektiamme. Aah, ehkä pitäisi alkaa kutsua sitä Iisakinkirkoksi - sen verran pieninä annoksina se etenee, kun mieluummin puuhaisi vaan ulkona!

No, puuhataan mitä puuhataan...



44 kommenttia:

  1. Anonyymi23.23

    Toivon että saatte sopivassa määrin levätä ja puuhailla. Jos saa esittää toiveen niin sellainen olisi että voisit tehdä blogiin syksyn tehtävälistan yhtenä kirjoituksena, mutta ottamatta siitä paineta! Hyvää syyslomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva saada ehdotus, pistetään muhimaan ehdottomasti. Oikein kivaa loppuviikkoa myös sinne!

      Poista
  2. I-HA-NA! Eihän tuollaisia olekkaan!;) Sopii juuri sinne, minne meinasitkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy löytää sopiva paikka, ehkä sitten joskus lopullisesti taas päätalosta. Mutta alan tykätä lampusta koko ajan enemmän ja enemmän, joten hyvä, etten esimerkiksi heti sen nähtyäni lähtenyt myymään tai jotain.

      Poista
  3. Ihana ajatus tuo captain's cabin ajatus sinne venevajan vintille :)
    Kaunis on minustakin tuo lamppu. Pieni määrä krumeluuria ja bling blingiä antaa mielestäni särmää sisustukseen. Nauttikaahan lomasta - kaikella on aikansa, joten työt edistvät sen minkä jaksaa tehdä. Eihän sitä kukaan määräänsä enempää jaksa. Pirtsakkaa viikkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, saas nähdä, miten tuo tyyli sitten toteutetaan, kun puhutaan puolikorkuisesta huoneesta ja muutenkin epävirallisesta, ei kokoaikaiseen käyttöön tarkoitetusta kylmästä tilasta. No, sellaisiahan laivatkin ovat! :).

      Kyllä nautimme emmekä ota paineita töistä! Samoin sinulle, mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  4. Ihanaa syyslomaa. Lamppu on kaunein ikinä. Eikös se mennyt jotenkin niin että työt ei tekemällä lopu, ainakin meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin, niinhän se taisi olla ;). Eivät näytä työt loppuvan meiltäkään! Mutta nautitaan rennosta tekemisestä - kiitos Stella.

      Poista
  5. Ihanaa syyslomaa teillekin! Tuo lamppu on kaunotar, mutta vaatii oikean paikan. Ihan joka paikkaan ei varmasti istu. Mutta rakennatte sille sitten oman special paikan...
    Täälläkin nokka kääntymässä kohti syysloman viettoa leppoisasti kesäkodissa! Onko muuten teillä paljon siimahäntiä? Meillä niitä näkyi pari viikkoa sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kyllä kaunis ja ainakin uniikki! Hiiriä ja päästäisiä kyllä pyörii jaloissa poluilla ja vajoissa. Ruokailuvajassa pitää aina siivota kaikki pois pienintä leivänmurua myöten ja ruuat säilöä kannellisiin astioihin. Talouspaperirullat ovat nyt suosiossa, kun ne rakentavat kai talvipesiään. Sisällä mökissä ei niitä onneksi ole tavattu :).

      Poista
  6. Voi miten upea jugend-kruunu! Noihin muuten saa ostettua yläosan maitolasikupuja varaosina. Kyllä ansaitsee päästä esille ja käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jugend-kuviointi on kyllä tässä kaunis. Ja nyt olen oppinut pitämään noista sävyistäkin, vaikka myrkynvihreä ei ihan kuulu suosikkeihini. Mutta samaa mieltä olen, tämä kannattaa ottaa käyttöön.

      Poista
  7. Kertakaikkiaan tyylikäs tuon lampun öljysäiliö! Johonkin se kyllä täytyy saada roikkumaan!

    Kauniita säitä kyllä ollut, toivottavasti jatkuvat. Mutta eihän haravaan kannata tarttua ennen kuin kaikki lehdet on pudonneet maahan. Tää on mun haravointifilosofia. Joskus käy niin, että lumi sataa päälle ennen kuin viimeinen lehti on maassa ;-) Ei se mitään, haravoida voi keväälläkin. Älkää siis liikaa rehkikö lomalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ehdottomasti oikeassa, ettei vielä ole ihan kiire haravoinnilla. Enkä ylipäänsä aio haravoida kaikkialta, vain tästä vajan ympäriltä - kaikki muu saa jäädä maahan maatumaan. Suuri lehtimäärä lahottaa vajan seiniä, joten se on kerättävä pois jo ennen talven tuloa eikä voi odottaa kevääseen. Mutta juu ei rehkitä liikaa ;). Saamme tässä joku päivä äitini vieraaksi, joten ehkä lykkään hänelle haravan käteen ;)).

      Poista
  8. Menneen ajan fiini meininki kuulostaa tosi hyvältä ja tuo lamppu näyttää tosi hyvältä! Kyllä se vielä oman paikkansa löytää, ennemmin tai myöhemmin :)
    Olen täysin samaa mieltä kuin Vanha Jäärä! Keväälläkin ehtii haravoimaan, sitä paitsi silloin on pidemmät ja valoisammat päivät, joten homma tuntuu silloin paljon mukavammaltakin. Ihanaa syyslomaa teille sinne saariston sydämeen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikö vaan se olisikin hyvä idea…
      En ota haravoinnista ressiä, mutta ihan tästä vajan välittömästä läheisyydestä täytyy lehdet kerätä pois. Muualla saavat maatua paikoilleen :). Jää sitten keväällä enemmän aikaa laiturilla istuskeluun ;)). Kiitos Ansku, kaunista loppuviikkoa sinulle!

      Poista
  9. Hei.
    Jovelan sivuilta tänne löysin ja jäinkin sitten heti seuraamaan puuhianne..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kun löysit tänne - minäkin olen lukijasi ja käväisen aina silloin tällöin suositussa blogissasi! Oikein mukavaa viikonjatkoa sinulle Irmastiina.

      Poista
  10. Minä taidan noudarraa erään kahdeksankymppisen naisen neuvoa: jätä lehdet syksyllä maahan ravinteeksi ja haravoi keväällä, silloin se on mukavaa hommaakin kevätauringossa. Saas nähdä vaan maltanko :) - kivaa hommaa se on näilläkin keleillä, tosin Lillan pihalla on vasta olemattoman vähän lehtiä.

    Upea lamppu! Ei tuo myrkynvihreä meikäläisenkään lemppareita ole, mutta oikeassa paikassa värikin menettää merkityksensä, korostuu vain se, että se on just se ja just siinä :)
    Todella hyvä ettet kaupitellut sitä, kyllä se paikkansa hakee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, huonokin väri oikeassa paikassa herää eloon! Toivotaan että tässä käy juuri niin. Annan suurimman osan lehdistä maatua, mutta talon vierustat on kiva ja hyödyllistä haravoida. Kauniita syyspäiviä!

      Poista
  11. Mieletön lamppu! Siis todella ihana, että siinä "mielessä" :) Teillä on melkoisia aarteita siellä, oooh -fiilis tulee joka kerta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Juu kaikkea löytyy, mutta luulen, että esineiden fiilis pitää ensin itse löytää, niin siitä välittyy sitten jotain muillekin. Tämäkin näytti aluksi ihan naurettavalta, mutta totta kai, kun vanha on, laitoin talteen, kun ei ollut vielä tietoa, miten alamme paikkaa kunnostaa.

      Poista
  12. Mikä kaunis lamppu ja varmasti myös harvinainen, varmasti sopii sinne minne meinasit! Ei noita miesten mielipiteitä kannata kuunnella, ne osaavat olla joskus niin ilonpilaajia ;)!
    Aurinkoista syyslomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen myös, että on varmaankin harvinainen. No sanos muuta, täytyy yrittää suodattaa kommentit toisesta korvasta äkkiä ulos! :)).

      Poista
  13. Oh-hoh, mikä lamppu! Onneksi mielesi muuttui ja lamppu pääse pölyistään.
    Meillä on niin paljon pihahommia tekemättä, että en saa alotettua siellä mitään. :D ..kohta tää saamattomuus kostautuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä lamppu näytti alunperin huonolta, koska se oli yhdistetty 70-luvun sohvakalustukseen. Näin yksinään sen erityisyys pääsee paljon paremmin esille.

      Olen nyt tehnyt kolme päivää peräjälkeen pihahommia ja vielä riittää tekemistä. Mutta on se palkitsevaakin, kun näkee siistit paikat. Toivottavasti saat inspiraation sinäkin!

      Poista
  14. VAU! Tosi kaunis. En ole nähnyt koskaan samanlaista. Mun mielestä siinä on tosi kauniit väritkin.

    Ehkä tuollaisia osia löytää jostain? Yleensä valmistajan kätköistä, mutta tämä taitaa olla saksalainen. Voihan niitä toki halutessaan teettää uutanakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samaa mieltä, olen nyt niin tykästynyt näihin väreihin, vaikken yleensä juuri noista pidä... mutta näin pienenä annoksena just passelit :). Omatekoinen rautalankakiristys toimii yllättävän hyvin, se ei näy lainkaan lampun roikkuessa katossa. En kyllä yhtään tiedä, mistä pitäisi osia etsiä, paitsi kupuja, jos tällaiseen niitä tarvittaisiin. Toivottavasti ei siis tarvita :).

      Poista
  15. Huikea lamppu, täydellinen väreineen ja koukeroineen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu, koukeroita olisi voinut olla vähän vähemmän, mutta alan tottua ;).

      Poista
  16. Nyt onkin ollut upea syksy noihin outdoor-puuhiin.
    Lamppu on kuvissa kaunis ja sielukas. Tiedän tuon tunteen, kun joku esine ei ensin miellytä, mutta sitten mieli muuttuukin. Usein ensi kohtaamalta rumilukseksi nimetty juttu muuttuu varsinaiseksi katseenvangitsijaksi - positiivisessa mielessä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa. Onneksi näköjään sen verran jo tunnen itseäni, että laitan tavaran kaappiin odottamaan mieleni muuttumista ;). Ulkona on nyt puuhattu koko viikonloppu. On se vaan niin kivaa!

      Poista
  17. Lamppu on minustakin upea, en ole ennen nähnyt tuollaista. Ajatus paikasta on myös hyvä, miehesi harmiksi täällä tuntuu olevan monta naista puolellasi ; )
    Kyllä teillä on upea paikka ja eihän kaiken tarvitsekaan tapahtua nopeasti, ei meilläkään. Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ole nähnyt tällaista ennen enkä netistäkään löytänyt mitään vastaavaa, joten pitäähän tätä vaalia ihan siitäkin syystä!

      Voi miten hauskaa ja hyödyllistä tämä vertaistuki onkaan; tekee elämän välillä paljon helpommaksi, kun saa täältä blogista vähän vasta-argumentteja miehen ennakkoluuloisille ajatuksille ;)).

      Poista
  18. Uskomatonta! Hämmästyn vieläkin joka kerta uudelleen, kun kaivelet uusia aarteita sieltä Idurista. Sen jälkeen jännään miten huollat tai tuunaat löytöäsi ja mistä sille löytyy paikka.

    Ihanaa ja ahkeraa syyslomaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. itselläni on välillä vähän samat fiilikset, kun tavarat joutuu laittamaan säilöön ja odottamaan. Ja sitten ne voi löytää uudestaan, kun esillepanopaikka alkaa hahmottua. Usein silloin tavaran näkee ihan uudessa valossa - niin onnellisesti kävi tällekin lampulle.

      Poista
  19. Voi miten kivat kuvat ja tunnelmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pieni Lintu, kiva kuulla!

      Poista
  20. Ei voi muuta kuin yhtyä edellisiin kommentteihin, lamppu on kerrassaan ihana. Arvoa tuo lisää, että se on talosta löytynyt ja aikanaan antanut valoa talon entisille asukkaille. Nostalgiaa ei voi koskaan olla liikaa Idurin kaltaisessa paikassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, osa arvoa on siinä, että se on täältä. Niinpä: nostalgia tekee hyvää esineille etenkin tällaisessa paikassa ;). Pääsinkin jo ripustamaan lamppua, mutta vielä kivampaa olisi, jos se jonain päivänä vielä palaisi taloon. Voihan sitä ajatella vaikkapa huoneen sisustamista jonkin tämänkaltaisen yksityiskohdan kautta ja siitä sitten rakentuu huoneen muu tyyli lampun ympärille. Saa nähdä, kiva suunnitella.

      Poista
  21. hurmaavia tunnelmia!

    VastaaPoista
  22. Anonyymi11.15

    Mielenkiintoinen artikkeli, kiitos! Tässä on hyödyllinen linkkiä voit ravintolat Tampere.

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...