sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Asetelmia


Kun olin viikonloppuna pilkkonut, kantanut ja polttanut kaksi päivää risuja, iski askarteluhimo. Idea tehdä pieni taulukokeilu on muhinut mielessä jo pitkään. Aina, kun olen löytänyt jonkun kivan, vanhan pikkuesineen, joka ei kelpaa enää alkuperäiseen käyttöönsä, laitan sen säilöön. Voitte arvata, että näitä "arvottomia" tavaroita kertyy aika paljon.

Päätin tehdä pienen kalastusaiheisen asetelman. Sitä varten kaivoin esiin vanhat puupaneelit, joista postasin pari vuotta sitten. Katso täältä, kun ne löytyivät: klik. En edelleenkään tiedä, mitä tai mistä nämä osat ovat.


Valitsin tämän levyn tulevaan tauluun.


Lisäksi otin esiin laatikon, joka on täynnä kohoja ja pitkäsiimoja. 



Tauluun päätyi neljä pikkuesinettä. Naputtelin ne riviin pienillä nauloilla.





Tällainen siitä tuli.




Oman asetelmani lisäksi tulin yllätetyksi varsin kauniilla "asetelmalla". Naapurit tulivat toivottamaan hyvää talvikautta ja antoivat kauniin sytykekorin. Sytykkeissä on upeat värit ja kun ne vielä on itse tehty, voi olla, ettemme taida näitä ihan heti raaskia käyttää! Puuta tosin palaa nyt ripeää tahtia, joten nämä tulevat ihan tosi tarpeeseen. 

Kylläpä on kuvaukselliset sytykeruusukkeet!




Inspiroivaa, kaunista viikkoa kaikille,

 

37 kommenttia:

  1. Ihan parasta, kun on askartelumateriaaleja jemmassa omasta takaa. Voi käydä kimppuun heti, kun inspiraatio iskee :) Ja taulustahan nyt tuli niin Idur-henkinen kuin olla voi <3

    Ja juu ei mahda raskia noin hempeitä ruusuja tuikata tuleen. Ihanaa kun joku jaksaa värkätä kaunista ja hyödyllistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi vain tulla inspiraatio useammin :). Hyvä, jos tästä tuli Idur-henkinen - se oli tarkoituskin, hee.

      Niin ajatella, että nämä pitäisi polttaa… Saas nähdä, ovatko vielä keväälläkin minulla hyllyn koristeena, minne ne nyt panin.

      Poista
  2. Asetelmasta tuli hieno, ja kaikki materiaalit omasta takaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli vaikea valita, mitä jättää pois!

      Poista
  3. Hurmaava aarretaulu. Sinulla on siellä kerrassaan ihania aarteita. Onneksi olet laittanut ne jemmaan ja odottelemaan inspiraatiota!
    Tuollainen tuliainen on kyllä paras.
    Iloa alkavaan viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, että oikein hurmaava :). Tämä sopinee venevajaa koristamaan…
      Kyllä, tuliaisista parhain.
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
    2. Tuollaiset vanhat, aikaansa nähneet, rouheat esineet ovat minusta hurmaavia. Mitä lie ovatkaan nämä esineet matkan varrella nähneetkään ja kenen käsien kautta kulkeneet:)

      Poista
  4. Hieno! Kyä määki haluun ny askarrella "turhakkeista" taulun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt hommiin vaan, sopivia turhakkeita löytyy varmasti joka tilalta :). Minullakin on upeita vanhoja ruostuneita nauloja ja ties mitä, mistä väkerrän varmasti seuraavan!

      Poista
  5. Hieno taulu! Merihenkinen niin kuin teille sopiikin. Minullakin on noilla kohoilla ympäröity ovi saarimökillä. Tykkään niin kaikesta meriaiheisesta, ja sinä elät tuota elämää.

    Olen muuten aloittanut uuden blogin Tuula's life. Vanha tuli tiensä päähän. Toki edelleen jatkuu saaristotunnelmat osana blogia. Tule kurkkaamaan, siellä on menossa avajaisarvonta.
    Hyvää tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula - tulen ehdottomasti kurkkaamaan blogiisi. Minäkin muuten tykkään ihan älyttömästi kaikesta meriaiheisesta, mutta yritän säännöstellä, ettei intohimoni käänny banaaliksi. Toisaalta näistä vanhoista löydöksistä saa aina oikean tunnelman aikaiseksi :).

      Poista
  6. Mainio taulu ja niin Idurin henkeen sopiva. Taustalevykin on taideteos jo itsessään. :)

    Ihanan syystervehdyksen saitte naapureilta; en minäkään hennoisi noita ruusuja polttaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! No niinpä, taustalevyhän tämän kruunaa :). Paras syystervehdys, ehdottomasti!

      Poista
  7. Vanhasta saa kaunista ja usein kaunis on vanhaa. Tai jotain sinne päin :)
    Just passeli askertelu Iduriin.

    VastaaPoista
  8. Se on mahtava tunne kun inspiraatio iskee ja silloin yleensä onnistuu - ihan niin kuin kuvistasi näkee! Todella hieno taulu, sinulla kyllä riittää mielikuvitusta loihtia kaikenlaista ja kaikkihan on niin kuin tehty iduriin! Kyllä teillä on ihania naapureita, tämä on taas sellainen asia mitä itse arvostan suuresti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Minä kypsyttelen kaikkea tällaista yleensä aika kauan. Käyn mielessäni läpi niin konkreettiset virheen mahdollisuuden kuin tyylivirheetkin ;). Yleensä sitten toteutus käy käden käänteessä, kun on selvä suunnitelma siitä, mitä ja miten tekee. Ajattelin, että tästä tulee taulu venevajaan ja nyt kun mietin, sille saisi minusta tulla kavereitakin. Tai ehkä vähän erilaisia.

      Sama juttu - on huippuhienoa, jos on kivoja naapureita.

      Poista
  9. *Huokaus* ihanat aarteet... täydellinen taulu. Kaunis on kyllä tuliainenkin! Minäkin sain kerran tuliaisiksi pienen paperikassillisen sytykeruusuja, tuli tarpeeseen ja huoman kaipaavani taas niitä, kun lämmityskausi on alkanut. Parhaat tuliaiset onkin just niitä, jotka tulee jollakin tavoin käyttöön... sytykeruusut, kynttilät, viini, itseleivottu leipä...
    Ihania syyshetkiä Iduriin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Ja tämä oli omaperäinen tuliainen, kun en itse ole koskaan kokeillutkaan näitä tehdä. Mielessä on kyllä käynyt.

      Kiitos Ellis ja toivotan samaa sinulle!

      Poista
  10. Ja niin pala Idurin historiaa on taas tallessa kauniisti. ❤️
    Melkoinen aarreaitta nuo teitin tilukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten hyvin kiteytetty! Just näin, parempi on kuin romukopassa :).

      Poista
  11. Kaunista taidetta! Noita sytykeruusuja voisikin askarrella joululahjoiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öhöm, ehkä en kutsu ainakaan tätä omaa luomustani ihan taiteeksi, mutta koristeena toimii ;)). Totta, sytykeruusut olisivatkin mielettömän hyvä joululahjaidea, jota saaja varmasti osaa arvostaa!

      Poista
  12. Sivustavedettävän sohvan selkänojaa oon nähny koristamassa just tommosen "korkeamman" palasen, mutta koska sillä näyttää olevan vastinkappale, sanoisin, että palat ovat sängystä. Nojoo, mutta ihan sama. Tyylikäs kalastushenkinen taulu syntyi!

    Ja noi ruusut on niin nättejä, että vaikeahan niitä tosiaan on polttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, palat ovat eripariset, joten kyseessä voivat hyvinkin olla sängyn osat. Täytyypä ryhtyä uuden osan hyödyntämissuunnitelmiin!

      Poista
  13. Näyttää siltä, että sait aikaiseksi täydellisen somisteen mökillenne, tuli se sitten venevajaan tai muualle :) Ihanasti muistivat naapurinne teitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä tämä tänne sopii hyvin minunkin mielestä - riittävän pieni ja huomaamaton myös samalla :)

      Poista
  14. Voi miten hieno taulusta tuli! Nuo sytykkeet ovat tosi hyviä...itsekkin olen noita saanut ystävältä lahjaksi. Aikansa koristeena ja sitten pääsivät sytykkeiksi..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin taitaa käydä minullakin: ensin käytän koristeena ja sitten vasta uuniin :)

      Poista
  15. Hurmaavia! Tuollaiset uistimet muistan lapsuudesta, huoks...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Juu, uistimet voivat olla muutaman vuosikymmenen vanhat, tiedä häntä.

      Poista
  16. Hieno taulu, jotenkin tasapainoinen ja taatusti merkityksiä täynnä. Ja voi miten kaunis ele naapureilta, tuollainen saa aina hieman herkistymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienosti sanottu Enne, merkityksiä täynnä…. Niinpä, ele oli hieno ja tuli jopa vähän haikea olo, kun saari tyhjenee.

      Poista
  17. Ohh! Tuo kelpaisi kuule ihan mihin tahansa sisustuskauppaan myyntiin. On todella kaunis ja tasapainoinen kokonaisuus. Pohdin, että onkohan tuossa yhdessa koukussa lusikan pesä vieheenä vai onkohan se ihan tuollaisena aikoinaan hankittu?

    Sytykeruusut on niin somia, ettei sellaisia raaski polttaa! Ihana tuliainen naapureilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä olet oikea sytykeruusujen kuningatar - tulit heti mieleeni, kun sain nämä :)

      Kiitos, se voi olla, että sisustuskaupat ottaisivat tällaisia mieluusti myyntiin ;). Kyllä viehe taitaa olla ihan oikea viehe, tämä ei näytä käsityöltä läheltä katsottuna.

      Poista
  18. Muahan kiinnostaa eniten kaikki tuollainen ;D niin tämä hönttihän sitten hieman kuukeloi ja kuule, on se lusikka, mutta uistinlusikka ja niitä kutsuttiin Stubb lusikoiksi. Niissä on sitten erilaisia leimoja sen mukaan kuka ne on tehnyt ja kenelle ne on tehty. On karhua, kalasääskiä, Helsinki-leimaa jne. ;)

    Ja mähän en näistä ymmärrä mitään (lusikoista vähän, uistimista en mitään), mutta kun olen wanhainasiain utelias, niin nyt tiedän tuon verran ;D

    VastaaPoista
  19. Hei Pilvi, täällä " maijamyöhäisenä" luen blogiasi kiireisen syksyni jälkeen. Paljon olette saaneet eteenpäin Idurissa, kauniita kuvia ja tarinoita. Sinulla on uskomston taito kehittää hienoja kokoelmia, katseenvangitsijoita, taukuja ym.missä on elämää mukana. Kauneimmat sytykeruusut, mitä olen nähnyt. Iloisin terveisin,Hanna

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...