sunnuntai 16. elokuuta 2015

Pieni verhoiluprojekti

Lieneekö ihana lämmin sää vai lasten koulun aloitus syynä, että blogiin on tullut kai pisin tauko ikinä? Kirjoiteltavaa kyllä olisi ollut vaikka mitä, mutta ei ole tehnyt yhtään mieli istua sisätiloissa koneen äärellä! Myöskin seniorin lukion aloitus on vienyt minunkin ajatukseni kirjojen hankintaan, e-kirjasysteemiin perehtymiseen, erikoiskurssipohdintoihin sun muuhun. Niin se aika vaan menee, yhtäkkiä olen pikkupoikieni kanssa tässä pisteessä! Olen superonnellinen, että nyt on vanhempi heistä saatettu kunniallisesti lukiotaipaleelle, ja että hän pääsi haluamaansa kouluun, jossa tuntee olevansa kotonaan. Hyvä opiskeluhenki on tässä ikävaiheessa niin tärkeää.


No mutta nyt äkkiä siihen, mitä Villa Iduriin kuuluu! Palan halusta näyttää hiljattaisen pikku verhoiluprojektini tuloksen. Ostin jo vuosia sitten laadukkaan verhoilukankaan noin 1930- tai -40-luvun sohva-divaaniin, joka sinänsä on huonekaluna aika mitätön. Päätin kuitenkin pelastaa sen ja katsoa, josko ilme muuttuisi uudella kankaalla. Jätin tuolloin verhoilutyön tarkoituksella odottamaan, kun ei sohvalle ollut mitään sijoituspaikkaa. Nyt tartuin toimeen, koska divaani voitaneen sijoittaa venevajan vintille. Sormet ovat jo useamman vuoden syyhyneet tälle projektille :). 

Tästä lähdimme - Mauron kanssa, tottakai - liikkeelle. Sohva oli suoraan sanottuna aika ruma ja kangaskin rikki.
Jousitettu rakenne on täysin priima, joten mitään rakenteellisia korjauksia ei tähän tarvinnut tehdä. Tukevuuden ja hyvän kunnon vuoksi juuri ajattelin, ettei tätä huonekalua voi hylätäkään, eli tuunaus on ainoa vaihtoehto. Ruskeaksi petsatut jalat hioin kevyesti enkä aio niitä käsitellä sen enempää.  

Jouduin vielä toistaiseksi säilömään sohvan navetan eteiseen, mutta eiköhän se siinä säily peitettynä käyttöön ottoon asti.
Ulkona oli kiva puuhata tämän parissa aurinkoa ottaen. Aikaa kankaan pingottamiseen ja kangasnitojalla kiinnittämiseen meni arviolta tunti. Tein sen vieläpä hitaasti ja huolellisesti, etten joutuisi korjaustoimiin ja pilaisi hyvää kangasta. Tämä oli kyllä ihan pelastamisen arvoinen kokeilu: kangas maksoi muistaakseni noin satasen, ja sillä saatiin loihdittua rumasta kalusteesta pieni silmänilo ja päiväpeti meille. 

Kaunista ja aurinkoista viikkoa kaikille!33 kommenttia:

 1. Onpas kaunis kangas ja sohva sain uuden elämän! Teit kyllä siistiä työtä.
  Meillä nuorimmainen aloitti myös lukio-opinnot ja ilo on ollut seurata hänen aktiivista otettaan opiskeluun. Ollaankos vähän ylpeitä jälkikasvustamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Niinpä, olen kans ihan sikaylpeä, huojentunut, onnellinen ja ties mitä. Kyllä me se ansaitaankin :).

   Poista
  2. Olen seurannut kommentoimatta ihana blogiasi jo kauan, kun itsekin korjaamme vanhaa taloa. Ja nyt yhdistin blogisi erään lehden juttuun ja myös lukiolaiseesi. Ohjaan häntä siellä. Äidit voivat ja isät myös olla kyllä ylpeitä osaavista nuoristaan! Ja me opetkin ollaan😀

   Poista
 2. No kyllä oli pelastamisen arvoinen, kun tuli noin kaunis! Taitavaa ja siistiä työtä! Ja miten kaunis kangas, aivan upea - tuollasella minäkin voisin jotain päällystää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kuulla! Tämmöinen suora sohva on helppo päällystettävä, vaikeampiin verhoiluihin ei itseoppinut meikäläinen ryhtyisi :). Täytteitä olen aiemmin vaihtanut uusiin, mutta tässä annoin vanhojen kuivien olkitäytteiden jäädä. Sohva on siksi aavistuksen muhkurainen, mutta myös sopivan luonteikas juuri siksi.

   Poista
 3. Ihan kuin eri kaluste! Ja luultavasti apulainen Maurokin tykkää divaanista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :). Miten arvasitkaan? Se yrittikin heti kärkkyä divaanille, kun itse testasin sitä valmiina!. Mutta tähän sille tulee kyllä käyttökielto tai ainakin vaatisi huovan väliin.

   Poista
 4. Kangashan on täydellinen valinta merenrantatalon sisustukseen! Minulla on ainakin se käsitys, että juuri 30-40 -luvuilla verhoilukankaat olivatkin vähän tuon tyyppisiä. Ja hienoa jälkeä tuli. :)

  Meilläkin navetan vintillä odottaa vaikka millaista projektia. Itse en vaan ole mikään kätevä käsityöihminen, joten pieni kynnys aloittamiseen on aina jarruna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihastuin toden teolla tähän kankaaseen ja sen löytäminen oli kai sohvan pelastus :). Aiempi verhoilukangas siinä ei minusta ole lainkaan ajanhenkeen yhtä hyvin sopiva. Se voi tosin ollakin myöhempi.

   Jaa-a, enpä taida minäkään itseäni pitää minään kummoisena käsityöihmisenä, mutta tällainen yksinkertainen projekti innostaa, kun lopputulos ei melkeinpä voi epäonnistua :). Valitse sinäkin jokin sellainen!

   Poista
 5. Upea kangas ja hieno siitä tuli!

  VastaaPoista
 6. Kaunista jälkeä sait aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen tyytyväinen lopputulokseen :). Kiitos!

   Poista
 7. Kyllä kannatti! Tuo on mööpelinä niin monikäyttöinenkin!

  Mistä löysit tuon kankaan? En ole samaa kangasta hankkimassa, mutta tarvitsisin juurikin laadukasta verhoilukangasta keinunojatuolia varten, eikä oikeen noiden verkkokauppojen tähänastiset löydöt ole vakuuttaneet. Kovin ovat ohkaisia tyykejä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostosta on aikaa ja nyt on pakettikin heivattu menemään, mutta googlettelin eri kuoseja ja valmistaja oli muistaakseni Romo. Netistä löytyi myöskin tieto, että Suomessa jälleenmyyjänä on Stockmann. Stokkalla sattumoisin olikin mallikansio olemassa ja tein tilauksen! Mallikappaleen näkeminen livenä oli tosiaan olennaista, koska siitä näki kankaan paksuuden/laadun. Luulen, että Stokkalta oltaisiin tilattu mallikappale, jos sitä ei olisi löytynyt entuudestaan. Tsemppiä etsintään!

   Poista
 8. No tulipas hieno! Ja tosiaan, siististi verhoiltu myös :)

  VastaaPoista
 9. Hieno tuli sohvasta - kangas on niin kaunista ettei tuolla voi mennä metsään:)
  Onnea lukiolaisen äidille - muistan vielä, miltä tuntui itsestä kun lapset pääsivät juuri siihen lukioon, johon halusivatkin. Olisin voinut haljeta ylpeydestä - niinkuin olen meinannut tehdä monesti senkin jälkeen;)
  Nauti näistä vuosista, kun ne nuoresi vielä siellä kotona sinua tarvitsevat <3
  Ihania elokuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinpä, lopputulos oli taattu ;).

   Voi, uskon, että se menee juuri noin! Eli saan varmasti monen monta kertaa vielä haljeta ylpeydestä, koska siltä tuntuu juuri nytkin :)).

   Poista
 10. Ero on kuin yöllä ja päivällä! Hienon ajattoman ja idurmaisen kankaan olit löytänyt. Nyt vaan loikoilemaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, idurmainen on hyvä ilmaisu ;)

   Poista
 11. Kylläpäs tuunaaminen kannatti! Ja kun löytää laadukkaan kankaan kestää se pitkään kulutusta hyvänä.
  Aivan "pilvimäisen" näköinen ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, juuri tuossa kehuin ilmaisua "idurmainen", mutta että "pilvimäinen"… :)). No, totta!

   Poista
 12. Anonyymi21.57

  Divaani näyttää hyvältä. Oletteko miettinyt mikä on seuraava remonttikohde venevajan jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olemme miettineet paljonkin :). Mutta ihan lopullista päätöstä vielä ei ole. Päätalo odottelee kärsimättömänä, mutta toisaalta meillä olisi vielä rantarakennuksissakin tekemistä. Tämä aihe on oikeastaan ihan oman postauksensa kokoinen pala pohdiskeltavaksi!

   Poista
 13. No kyllä kannatti! Upea kangas. Kalusteesta on nyt varmasti pitkään iloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Taru. Toivon näin, pitkää ikää ja käyttöä!

   Poista
 14. Huooh, onneksi meidän tyttö tulee selviämään lukiosta perinteisillä paperikirjoilla ja ilman sähköisiä yo-kirjoituksia! Ensimmäinen yritys sähköisiä kirjoituksia tulee epäonnistumaan loistokkaasti ja aiheuttamaan kauhean skandaalin. Toivottavasti teidän lapset eivät joudu siitä kärsimään!

  Mutta hieno sohva/divaani/daybed tuli verhoilijakoira-Mauron avustuksella! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että 1. sähköiset kirjoitukset tulevat olemaan juuri kuvailemasi kaltaiset! Taitavat osua meille kohdalle... Nyt olemme lähinnä kunnostautuneet e-kirjojen saralla. Osa lukiokirjoista on saatu serkuilta paperisina, mutta poika haluaa, että kaikki loput otetaan e-kirjoina ja hyvä niin, ovat edullisempiakin. Tietokone kulkee kaikkialla mukana ja arkistot ovat pilvessä. Uusi sukupolvi selvinnee sitten aikanaan myös sähköisistä kirjoituksista :).

   Poista
 15. Hieno tuli, kangas on kyllä kainis! Meillä ei tässä jaksossa ole vielä e-kirjoja, ensi jaksossa näytti olevan ainakin yhteen aineeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tsemppiä teillekin lukiotaipaleelle!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...