sunnuntai 30. elokuuta 2015

Lempeä syksyn aloitus


Viikonloppuna tuntui jotenkin siltä, että ilmassa olisi jo vähän syksyä. En muistakaan, olisinko koskaan toivonut syksyn tulevan, mutta nyt yhtäkkiä odotan sitä. Syksy voi parhaimmillaan olla todella kaunis. Polttavimman teränsä menettänyt aurinko sopivasti lämmittää, ei enää paahda. Juuri tällaista kuin tänä viikonloppuna on ollut, saisi kestää pitkälle lokakuuhun. Pistetään tilaukseen, kiitos!

Keksin aivan hiljattain ottaa yhden käyttämättömistä räsymatoista "pöytäliinaksi" ulkopöydälle. Se näyttää siinä aika kivalle. Näin elo-syyskuussa matto ja istuintyynyt täytyy iltaisin kerätä sisälle yökasteen vuoksi.


Teimme viikonlopun aikana vain pieniä askareita, kuten korjailimme lammasaitausta ja tyhjensimme lähes tyhjän kaivon, jotta pääsimme putsaamaan pohjaan laonneet lehdet pois. Ruokailuvajaan olen asetellut pimeneviä iltoja varten vihreitä pulloja kynntilänjaloiksi. Hopeiset kyntteliköt olisivat  toivelistalla, mutta vanhat pullot luovat omanlaista tunnelmaansa - eikä maksa mitään!



Puoli perhettä tuli saareen sukulaisten kanssa purjeveneellä. Vesi on vielä niin matalalla ja veneessä yli kahden metrin syväys, joten alus ankkuroitiin kauemmas suuaukolle. Miehistö saatiin kuitenkin veneellä haettua illanviettoon ja aamupalalle.




Pimenevät illat, niissä on jotain... 





Sunnuntaina samoilimme metsässä. Metsän värit ovat oikeastaan syksyllä parhaimmillaan!




Mikko väijyi vähän lintuja, kun linnustuskausi on päällä, mutta tuloksetta. Minä harjoitin metsästyksen jalompaa muotoa (luin tämän kirjasta!): sienestystä. Saalis jäi vähäiseksi, koska kuivasta kaudesta on vasta lyhyt aika. Luulen, että viikon päästä sieniä on jo ilmaantunut enemmän, jos sadetta tulee. Paistoin kuitenkin löytämäni isohaperot lounaalle kylkiäisiksi.


Toivotaan sadetta ja aurinkoa sopivassa suhteessa, niin syksy saa minun puolestani tulla. 


37 kommenttia:

  1. Tuo räsymattoidea on tosi makea! Täälläkin yritellään nauttia tulevasta syksystä. Kesä kun on jo auttamatta mennyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Matto oli tarkoitettu ruokavajan lattialle, mutta olen huomannut, että lattia kerää niin paljon roskia, kun tilaa käytetään kengät jalassa, etten raski laittaa mattoa sinne. Uusi matto sai nyt arvoisensa käyttötarkoituksen :). Kesä on ehkä mennyt, mutta kesäisiä päiviä toivon lisää!

      Poista
  2. Ai että mitä kuvia! Pääsen hyvin tunnelmaan... Minäkin tilaan lisää tällaisia viikonloppuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti fiilis ja tunnelma kohoaa, kun ei tee isompia hommia lainkaan ;). Oli ihana nauttia aurinkoisista hetkistä, kun sadekuurot pysyivät lyhyinä.

      Poista
  3. Hyvä pöytäliinaidea! Mä kans tykkään syksystä, etenkin jos on kiva sää. Syksyssä on vaan se huono puoli, että sen jälkeen tulee talvi, josta en sitten taas tykkää yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen oppinut jotenkin keskittymään kunkin vuodenajan parhaimpiin puoliin. Olkoon ehkä itsepetosta, mutta ainakin mieli pysyy korkeammalla näin ;). Joten myös talvi kelpaa minulle. Toivotaan, että sinun talvesi jää mahd lyhyeksi!

      Poista
  4. Ihania loppukesän tunnelmia kuvasi välittävät. Räsymattohan on mainio pöytäliina, tuo idea kannattaa pitää itsekin mielessä. Ai että tykkään tuosta naulakkokuvasta, vaikka kaikki kuvasi ovat todella ihania.

    Minustakin syksy on upeaa aikaa, rauhoittumisen aikaa. Mukavaa alkavaa syysviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit: rauhoittumisen aikaa todella. Voi kiitos kehuista, tunnelmakuvia on kiva näpsiä :)

      Poista
  5. Syksy on sadon aikaa, minäkin odottelen sieniä tulevaksi. Poimin viikonloppuna litran puolukoita, mutta ne eivät ole jokapaikassa vielä kypsiä. Pimeät yöt ja täysikuu ovat saaneet tunnelmoimaan myöhään ulkosalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, viikonloppuna oli muuten ihan mahtava täysikuu. Kävin yöllä ulkona pissillä ja oikein ihmettelin, kun näytti ihan kuin olisi ollut isot valonheittimet päällä :). Kaikenlainen tunnelmointi niin kuuluu syksyyn. Jopa silloin kun sataa, sataa ja sataa, voi loihtia seinien sisällä supertunnelmallisen oloista. Jätin myös puolukat vielä metsään, kun näyttivät olevan vasta viittä vaille kypsiä.

      Poista
  6. Ruokailuvajan tunnelma on aivan 10+!
    Ja ihana iltakuva venevajastanne valoissa.
    Syksyssä on kieltämättä puolensa, tunnelmaa saa loihdittua kynttilöillä ja valoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos :) melkein punastun tällaisista arvosanoista! Tunnelman luonti on syksyllä tosiaan helppoa.

      Poista
  7. Ihan samat on ollu fiilikset täälläkin. Jotenkin tää elokuulle ajoittunut kesäjakso pisti innostumaan auringosta ja lämmöstä niin, että ensin sitä toivoi, että kesä vaan jatkuis, eikä tulis syksyä ollenkaan, mutta nyt kun alkaa tosiaan olla jo iltaisin ja aamuisin kosteaa ja sellasta pehmeän viileää, niin syksy tuntuukin ajatuksena tosi kivalta. On vähän niinkuin "lupa" palata taas sisätiloihinkin ja muuten vaan ottaa lunkisti ja tunnelmoida kaikenlaista.

    Pullokynttilänjalat näyttä kivoilta, kun niitä on paljon ja kaikki keskenään vähän erilaisia. Just kiva. Ja räsymatto on ihan kymppi. Väritkin ihan vimpan päälle. Ja mun kadehtimat sinivalkoiset lautasetkin vähän yhdessä kuvassa taas pilkistää <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, piti oikein katsoa, että missäs ne astiat oikein olivatkaan… ;).

      Parasta on, kun keksii käyttää jotain olemassa olevaa. Sain pulloinspiraation jossain vaiheessa kesällä ja aloin kerätä niitä metsästä kaatopaikoilta, vajoista ja muualta. Pikkuhiljaa olen niitä pessyt ja nythän niille alkaa olla ihan todellista käyttöä, joten levittelin ympäriinsä :).

      Totta, elokuun helteet tekivät kyllä hyvää - niiden ansioista sitä kai pystyy suhtautumaan näin hyvillä mielin säiden viilenemiseen.

      Poista
  8. Räsymatto on loistava monikäyttötuote! Mulla toista kesää tiskipöydällä, ei kipot kolise eikä kolhiinnu. Eikä haittaa vaikka kastuukin mennen tullen :)
    Ihanat syystunnelmat kynttilöineen ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lisävinkistä. Täytyypä kehitellä lisää hyötykäyttöä räsymatoille! Olenkin jo ajatellut laittavani niitä penkeille, mutta toisaalta lampaantaljatkin näin kylmien ilmojen tullen toimisivat siinä tarkoituksessa hyvin...

      Poista
  9. Ihania syyskuvia ja -tunnelmia!

    VastaaPoista
  10. Samankaltaisissa ajatuksissa ja tunnelmissa liikutaan! Joka syksy tuntuu kuin syntyisin uudestaan, olen täynnä energiaa ja aamun usva ja kirpeät illat saavat sydämen sykkimään isommin ja kiihkeämmin :) (Kunpa muistaisin tämän fiiliksen vielä marraskuun räntäsateessa..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet siis selvä syksy- (tai ainakin alkusyksy-) ihminen! Minä kun olen aina pitänyt itseäni kesän lapsena niin tämä syksyintoilu on vähän uutta. Hyvä se on ymmärtää nauttia tästä kauneudesta, mitä luonto tarjoaa tähän vuodenaikaan. Koetapa verestää sitten marraskuussa muistiasi ;).

      Poista
  11. Todella kaunista!

    VastaaPoista
  12. Räsymatto pöydällä on magee idea! Kaunis ja käytännöllinen samaan aikaan. Pimenevissä illoissa on jälleen mukava sytytellä kynttilöitä, mutta onneksi vielä on kuitenkin valoisaa aikaa riittämiin.
    Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vielä ei ole synkkää ja pimeää. Ja sitten kun on, notkuu kai pöytäni näitä kynttiläpulloja, heh. Räsymatto sai onneksi arvoisensa paikan. Se on vuodentakainen hankinta, mutta ei päätynytkään lattialle sotkettavaksi :)

      Poista
  13. Hyvä idea tuo räsymatto, ei olis taas itselle tullut mielenkään! Mulla on aivan sama juttu tuon syksyn kanssa. Ennen en ole tykännyt ollenkaan - nyt odotan innolla. Takana on työntäyteinen kesä, ehkä se on nyt sitten rauhoittumisen aika! Kuvistasi välittyy ihana tunnelma, oon niin kade tuolle teidän paikalle ;) miten se voikaan olla noin tunnelmallinen paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos Mia ♥. Kuvissa näkee parhaat puolet ;).

      Liekö lämmin elokuu syynä, että syksyn alku tuntuu vaihteeksi näin kivalta. Ja kun vielä ei olla koettu niitä vihmovia säitä ollenkaan… toivottavasti vasta paaaaljon paaaljon myöhemmin, eikö vaan?

      Poista
  14. Mainio pöytäliinaidea - ihan nappi tunnelma :) Ja noi pullot kynttilänjalkoina, niin yksinkertaisesti kaunista ja seesteistä. Sulla on aina, sä et vaan muuta osaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh ♥. Yleensä yksinkertainen on paras, välillä se unohtuu itseltäkin :).

      Poista
  15. Ai että mitkä syystunnelmat....
    Tuo matto-pöytäliina o kuin poppanan kuningas, loistoidea! On se niin mahtavaa oleilla lähellä luontoa ja mm. päästä toteuttamaan metsästäjä-keräilijä -viettiään. Parasta on, jos saa syödä marjat suoraan puskista kuin metsäneläin ja olla sen jälkeen kuono mustana mustikasta omissa oloissaan :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juuri näin! :) Etenkin syksyllä tulee aina sellainen takaisin luontoon -fiilis.

      Poista
  16. Kesä on vaihtunut syksyyn tai ainakin syyskuuhun. Tulin kurkkaamaan, mitä Villa Iduriin kuuluu? Vähän olen kurkkaillut blogeja kesällä, saaristo on ottanut aikansa. Vaan täällä näyttää kivalta, syksyä otetaan vastaan kynttilöin ja ystävin. Kiva tuo matto pöydällä, sopii saaristotunnelmiin. Ja ahkeroidakin jaksatte Villa Idurissa. Hienoa!
    Ihanaa syksyä toivottelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit kurkkaamaan, Tuulia! Ihanaa syksyn aloitusta sinullekin - nyt voi taas hyvällä syyllä tunnelmoida :)

      Poista
  17. Voi että miten kauniita ja kutsuvia syystunnelmia ovat nämä kuvasi tulvillaan ♥
    Syksyssä parasta ovat värit ja tietenkin kynttilät, joita tuskin koskaan voi olla liikaa ;)
    Suloista syyskuuta teille sinne ihanaan ja idylliseen Iduriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Ansku. Ei voi olla kynttilöitä liikaa, se hyvä puoli on pimenevässä säässä :)).

      Poista
  18. Pitkästä aikaa rentoudun blogeja selaillen, voi ihana, mitä syksyisiä tunnelmia! Tuo venevaja on kyllä upea!

    VastaaPoista
  19. Anonyymi22.16

    Miten minä niin rakastan tätä hetkeä, kun kesä vielä hetken sekoittuu syksyyn. Näitä aivan ihania tunnelmia ❤️

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...