torstai 28. toukokuuta 2015

Kristallikruunu

Jos yhtä asiaa olen pieteetillä suunnitellut tähän rappioromanttiseen kokonaisuuteemme, niin se on kristallikruunu. Mutta ei minkälainen tahansa, vaan sen pitää olla päärynän muotoinen, pieni ja söpö. Aikaa on kulunut huutokauppojen ja antiikkiliikkeiden tarjontaa ja hintoja ihmetellessä - ja kauhistellessa. Pariin otteeseen olen huutanut nettihuutokaupassa sopivasta kruunusta, mutta jättänyt leikin sikseen, kun hinta on noussut liiaksi.

No mutta sitten kävi niin, että MINUN kattokruununi tuli vastaan Italian matkalla. Totesin sen olevan Mr. Murphyn tekosia, koska a) matkalaukussa ei ollut yhtään tilaa b) eihän sellainen edes sovi matkalaukkuun. 

Ihastuin kuitenkin niin kovasti lamppuun, että kävin pari kertaa katselemassa sitä antiikkiliikkeessä ohi kulkiessani. Lopulta uskaltauduin tiedustelemaan hintaa. Kun kuulin sen, jouduin kysymään vielä kaksi kertaa uudestaan, koska en uskonut kuulemaani: 50 euroa. Mitäh??! Eikä tosiaan ole nollaa perässä?? Aha, lamppu on siis minun.

Ei muuta kuin kruunu kainaloon ja raahaamaan sitä pomppulentoja pitkin kotiin. 


Saanen esitellä: etsimäni Venetsian Muranon pikkukruunu 1930-luvulta  





Eilen kiikutin lampun sähkömiehelle, joka uusii sähköistyksen ja laittaa sen toimintakuntoon. Luulen, että lamppu päätyy keittiövajaan ruokapöydän ylle luomaan hienostunutta tunnelmaa ja haluamaani kontrastia vanhaan latoon, jonne on myös vedetty venevajasta nyt sähköt. 

Kirkasta ja kaunista loppuviikkoa!


46 kommenttia:

  1. Nyt kyllä kiinnostaa että MITEN sen kuljetit? Survoitko matkalaukkuun vai käsimatkatavaroina? Ja maksoiko ylimääräistä? Minäkin huomaan ulkomailla milloin missäkin kaikkea kiinnostavaa, mutta tuomatta jää kun ei muka pysty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muovikassissa puseron sisään käärittynä :D käsimatkatavaroissa, eli kanniskelin mukanani ja hellävaroen asettelin koneissa ylälokeroon. Eli en maksanut mitään ylimääräistä.

      Poista
  2. Löytö! Ja voin jo sielunisilmin kuvitella sen paikoilleen. Se on just, eikä meilkein!
    Minä toin muutama vuosi sitten New Yorkista reilusti yli puolimetsisen pöytälampun, varsi rautaa jossa lisänä painava, paksu lasiosuus... Jalkaosa meni matkalaukkuun ja iso varjostin käsimatkatavaraan :) Silloin vielä sai onneksi ottaa lennolle kaksi matkalaukkua ilman lisämaksuja. Minulla oli SUURI matkalaukku, jonka sisällä oli mennessä toinen :D Enää ei saa niin isoja laukkuja lennoille edes ottaa. Höh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidin tämän lisäksi vain pienen käsilaukun matkassa, koska ajattelin, että jos tulee sanomista, heitän käsilaukunkin muovikassiin, jossa lamppu oli.

      Kiitos Tiina - tämä oli minustakin ihan must löytö :)

      Poista
  3. Upea löytö; ja minuakin kiinnostaa sen kuljetuksen järjestäminen kotiin. Lähetitkö postissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ks. yllä, eli näinkin onnistuu näköjään :))

      Poista
  4. Ihana löytö, onneksi olkoon! Vaja kuulostaa juuri täydelliseltä loppusujoituspaikalta sille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En malta odottaa, että saan lampun sähkäriltä, jotta voimme kiinnittää sen vajan kattoon.

      Poista
  5. Oh mikä kaunotar! Olen aina pitänyt juuri tuon muotoista kruunua kauneimpana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat, muoto on sopusuhtainen, ja juuri tällaista olen etsinyt. Kiitos Elina!

      Poista
  6. Onpas upea löytö - ja kyllä tuollaisen kaunottaren takia vaikka muut tavaransa jättää maailmalle ja tuo tuon kotiin. Villa Iduriin se sopii hienosti tuomaan tunnelmaa - tosin tuohan sopii oikeastaan minne vain. Voin kuvitella loppukesän pimeät kesäillat ja Muranon kristallien loisteen. Oih:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sekin on ihan totta: työmapit vaan pellolle, no ei tarvinnut onneksi hävittää muuta omaisuutta ;)

      Meille kotiin tämä ei - onneksi - sovi, mutta Idurissa menkööt vaikka huussiin, jos ei muualle :))

      Poista
  7. Tosi hieno, niin vaan ne tärkeimmät jutut tulee vastaan, yllättäen!
    Hyvä, kun saitte ehjänä kotiin ja Iduriin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näin olen ajatellutkin. Jotenkin tiesin, että pitkällinen etsintä tuottaa takuulla tulosta ennen pitkää. Näin on aina käynyt, kun on vain kärsivällinen!

      Poista
  8. Kaunotar joka on juuri sopivasti patinoitunut. Ja ajatella että siellä se odotti saapasmaassa Iduriin pääsemistä. Jotkut esineet pompahtavat eteen yllättävistä paikoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patina on parasta minunkin mielestäni. Niinpä, en osannut ajatella, että se olisi löytynyt matkalta, mutta loppu hyvin kaikki hyvin!

      Poista
  9. Kaunis, kaunis kruunu. <3 Kaikkein palkitsevinta on, kun pitkän etsinnän jälkeen löytää juuri sen oikean eikä ole matkan varrella sortunut 'korvikkeeseen'. Olen iloinen puolestasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhut asiaa, hyvin sanottu. "Korvikkeeseen" on aina vaara sortua, mutta jotenkin uskoin koko ajan, että jostain se kruunu löytyy ja etenkin kun tämä ei ole mikään välttämättömyys, ei kannattanut mennä niihin korvikkeisiin.

      Poista
  10. Hurmaava ❤️❤️❤️
    Ja aivan sama minne sen laittaa, sopii varmasti! Vajassa antaa varmasti mukavasti sitä kontrastia :)
    Lisäkuvia odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Odotan jo innolla, että saan kuvattua lampun oikealla paikallaan! Tällaista pientä "luksusta" ja kimalletta on kiva lisätä pikku ripaus Iduriin. Siinä korostuu myös kaikki yksinkertainen ympärillä.

      Poista
  11. On upea! Minä kuolasin täällä paikallisessa antiikkiliikkeessä kartanomallin kruunua, siinä oli niin upeat isot pisara kristallit, etten oo ikinä nähnyt mitään niin hienoa. No hintalappu jäähdytti tunteita, 1100 euroa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näinhän mullekin on käynyt aiempien kaunokaisten kohdalla ;). Onneks tämä kaunokainen oli alihinnoiteltu!

      Poista
  12. Ihan mieletön löytö! Niinhön se usein on, että tällaiset aarteet tulee vastaan sattumalta. Blingin ja vanhan yhdistäminen kuulostaa erityisen hyvälle. Laitahan heti kuvia, kun saat kruunun paikoilleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pian nähdään miten tämä kimaltelee pimeässä vajassa - toivottavasti hyvin! Kuvia on luvassa :)

      Poista
  13. Siis aivan upea aarre, olen hyvin onnellinen puolestasi! Tuollainen kelpaisi minullekkin :) olen aivan hulluna vanhoihin valaisimiin mutta hinnat on mitä on, mutta nehän tulee vastaan aina ihan yllättäen, kun vähiten odottaa! Ihanaa kun löysit etsimäsi ja minä odotan innolla kuvia kun se on oikeassa paikassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi. Meitä on moneksi, jotkut ovat kenkäfriikkejä, toiset lamppufriikkejä ;)). Itsekin lukeudun juuri tähän jälkimmäiseen kastiin. Lamput ovat kuin koru ja piste i:n päällä sisustuksessa, joka mielestäni muuten saa olla yksinkertainen.

      Poista
  14. Mieletöntä Hannu-Hanheutta! Onnittelut upeasta kruunusta ja oli varmasti sen raahaamisen väärti!

    Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, hyvä ilmaisu: olin aikamoinen Hannu Hanhi :). Samoin sinulle!

      Poista
  15. Voihan kristallikruunu! Voin vain kuvitella, miten paljon on ilahduttanut pitkän etsinnän jälkeen! Että voiko olla todellistakaan, että se on nyt siinä. Kyllä on komea hän.

    VastaaPoista
  16. Hinta oli tottavieköön kohdillaan! Hymyilyttää kyllä ajatus naisesta kristallikruunu kainalossa Euroopan lentokentillä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja etenkin, kun kuljin pelkkä muovikassi kädessä kassialmana! Olisi tehnyt mieli huutaa ohikulkioille, että hei, täällä kassissa on kristallikruunu! ;))

      Poista
  17. No oho. Onpa se hieno, ja miten hienosti löydetty. Nyt teillä on pala Italiaa Idurissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, se on kiva ajatus :)

      Poista
  18. Jee! Joskus kyllä onnistaa! Tosi kaunis ja tekee kyllä kivan säväyksen tupaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vellamo, tosiaan nyt kävi tuuri :)

      Poista
  19. Jes! Asioilla on tapana tulla eteen, jos ne on niin tarkoitettu. Mahtava löytö ja tuuri <3

    VastaaPoista
  20. Oih, mikä upea kaunotar! Kristallikruunuissa on jotenkin aivan ainutlaatuinen tunnelma, ripaus glamouria ja mennyttä aikaa :) Etsinnässä meilläkin, mutta vielä ei ole se oikea tullut vastaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tämä on kaunotar - ja pitkään etsitty :). Olen samaa mieltä!

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...