keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Pikku projekteja

Lipputankoprojekti eteni viikonloppuna siihen pisteeseen, että sain kuorittua puunrungon kokonaan. Harvinaisen suora runko muuten, täytyy todeta. Arvo sekin; netissä itse tehtyjä salkoja kehotetaan valmistamaan ihan jostain muusta puusta kuin haavasta, joten tiedä häntä, josko vielä koko juttu epäonnistuu. 

Seuraavaksi runko saa tässä vähän kuivua ja jossain vaiheessa aion hioa sen kokonaan. Kuoriminen otti koville yksipuolisen liikkeen vuoksi, joten tähän projekti nyt jämähti tältä erää. Lipputangosta tulee noin 11 metriä korkea, mutta nyt aloin miettiä, mahtaako se olla siltikään riittävän korkea. Pystytän tangon päätalon oikealla puolella olevalle kalliolle, mutta Suomen lipun kuuluisi tyynellä säällä roikkua yhä talon harjan yläpuolella. 


Kun aloin korjata kuorijätettä maasta, havahduin, että lastuthan toimivat hyvin sytykkeenä.



Lastut kuivuvat nyt saunassa.


Sitten toiseen pikku juttuun. Viime vuonna vanhoista hirsistä kyhäämäni kohopenkki tuli tehtyä liian varjoisaan paikkaan, joten salaattini eivät siinä menestyneet. Päätin poistattaa toisaalla olevan ruman ulkotiskialueeni ja pystyttää uuden tiskipaikan kohopenkkiin. Se kun on sattumoisin ihan saman kokoinen tiskiallaslevyn kanssa. Nyt tiskipaikka on kätevästi kesäkeittiön vieressä.




Tiskiteline on muuten löydös blogimaailmasta. Avauduin pari vuotta sitten telineen puutteesta ja eiköhän Huushollin Pepi rientänyt kertomaan, että hänellä olisi yksi myynnissä. Nyt se on siis minun :).


Päätin viime sunnuntain lounasvälipalalla kohottaa mieltä kattamalla arkisen aterian Idurin löydöksillä: posliinilautasilla, virkatulla liinalla ja vanhoilla laseilla ja arkiaterimilla. 





"Strömsö-lådanista", eli oikeasta ja toimivasta istutuslaatikostani löysin tämän kevään ensimmäiset ruohosipulit ja vaarinlaukat nuudeliaterian mausteeksi ja väripiristykseksi. Jipii.



 Sunday saldo: klapikasa. Vasemmalle lajiteltuna isommat saunahalot, oikealle pienemmät kamiinan pesään tarkoitetut klapit.


Mauro teki "rannanparannustöitä"


- tuosta pitää vielä vähän ottaa...



- pitäisiköhän vielä laajentaa muokkausaluetta…?



- voi ei Mauro, nyt saa riittää. Ei näytä kivalta ranta etkä sinäkään!


Tällaisia puuhia meillä viime aikoina! 

Huomenna lähden työmatkalle. Jos joku jättää tähän postaukseen kommentin, ilahdun sitten iloisesti palatessani :) Vastailu voi siis vähäsen kestää - toivottavasti ymmärrätte!


34 kommenttia:

  1. Mauro selvästi nauttii puuhailusta. Idurin uusi elämä saa vahvasti lisäpontta tänä kesänä, jännittävää seurata mitä tulee tapahtumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nauttii! Itsekin odotan jännityksellä, että päästään taas kunnolla rakennuspuuhiin. Tulee taas työntäyteinen, mutta kiva kesä :)

      Poista
  2. Anonyymi9.33

    Tutun näköisiä juomalaseja :) Ostimme 90-luvun puolivälissä vanhan saaristohuvilan täältä Pohjanmaan rannikolta. Osa astioista ja huonekaluista tuli kaupan mukana, mm tuollaisia laseja. Luulen, että ne on olleet aikoinaan sinappilaseja. Meillä on myös kauniita vihreitä sillilaseja, vanhaa Arabiaa - enimmäkseen vihreäkuvioista, mutta myös sinikuvaista ja valkoista - ja pari ihanaa retrokangasta, muutama pinnatuoli ja pöytä. Lipputanko oli jo paikoillaan, onneksi. Terästä, joten meille jää vain maalaamisen haaste. Vanhan, eletyn talon ja mökin ostossa on paljon viehätyksiä vaivojen lisäksi!
    Terveisin Keekeläinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoitpa hyvin - viehätystä vaivojen vastapainona ;)). Kaikkea kivaa on meiltäkin löytynyt, sekä näitä arkisia aarteita että muutama todellinen helmi.

      Poista
  3. Huh! Tehot on olleet kohdillaan siellä! Hirmuisen paljon kaikkea saatu taas aikaiseksi. Tuo tiskipaikkahan on mitä mainioin tuossa, kyllä sellaisen kasvilootan saa toisaallekin. Meillä on muuten sama probleema, tehtiin etupihalle tuvan ikkunan eteen istutusloota laiskuuttamme, koska siinä oli karsea läjä kaikkea. Multaa päälle ja vanhat hirret ympäri. Iukke hjyvä, mutta niin varjossa, ettei siinä oikeen mikään menesty. Ruohosipuli nyt kumminkin nousi talvihorroksestaan, joten laittelen siihen lootaan kaveriksi jotain monivuotista ja varjossa viihtyvää.

    Voi Mauro Mutakuonoa! Syökö Mauro sitä mutaa myös? Meillä meinaan kakkoset mutustelee hieman maata kun silmä välttää, enkä mitenkään voi uskoa, että niillä mitään puutostilaa olisi tai sitten sitä puutostilaa on ollut siitä hetkestä saakka kun kakkoset meille tuli.

    Lipputangosta tulee komia ku mikä ja nuo kuoret ovat taatusti loistavia sytykkeinä! On siinä ollut varmasti kova homma kun tuon tolpaksi kaavit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä tekee nopeuspäissään jotain, mikä ei sitten toimikaan, kuten tämä minun istutuspenkkini, mutta tiskipaikkana onneksi toimii :). Hyvä jos sulla ruohosipuli kuitenkin edes lähti kasvamaan!

      Mauro ei mielestäni syö mutaa, mutta leikkii lehmää kyllä syömällä ruohoa :)

      Poista
  4. Hieno homma tehdä lipputanko itse. Ja korkeudesta lohdutuksesksi, ei meilläkään lipputanko yletä talon harjaan, saatikka sen yli. Mutta hyvin toimii silti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon kans, että saisin edes toimivan tangon. Ja bonuksena oikea korkeus, mutta jää nähtäväksi, koska taloa en ole mitannut enkä edes kunnolla silmämääräisesti arvioinut.

      Poista
  5. Noi lautaset on niin kivat, ettei niihin oikeastaan tarvi laittaa edes mitään syötävää :).

    Ja jos lipputangon korkeus ei riitä, niin äkkiäkös valat sille pari metriä lisäjalkaa betonista. Sulta kun näyttää käyvän homma kuin homma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne on kivat. Harmi, että niitä on vain kaksi, mutta käyvät pienistä tarjoilukulhoista, jos syöjiä on enemmän. Katsotaan, katsotaan, miten käy vielä lipputangon kanssa!

      Poista
  6. Voi kun taas kateellisena katson, kuinka paljon olette saaneet yhdessä viikonlopussa aikaan. :)

    Kiva tuo kuivausteline astioineen, sopii vanhaan taloon. Mutta mitä on vaarinlaukka? Ihan uusi yrtti minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain kaksi vaarinlaukka-taimea viime vuonna äidiltäni ja laitoin ne istutuslaatikkoon. Se on vahvakasvuinen ja monivuotinen sipulikasvi, joka maistuu ruohosipulin ja vähän valkosipulin välimuodolta. Käytin vähän joka ruuassa jo viime kesänä ja oli minullekin täysin uusi tuttavuus!

      Poista
  7. Lipputangosta tulee hieno! Ja mieti, mikä fiilis, kun lippu liehuu salossa, sinun itse veistämässä tangossa!!
    Mitä ihania herkkuja Mauro löytääkään, kaislanjuuria?
    Kauniita astioita, kiva kun raaskitte niitä käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sitä tunnetta, kun lippu vedetään salkoon ensimmäisen kerran. Tai siis jos vedetään. Toivottavasti projekti onnistuu!

      Arvasit oikein, Mauro on täydellinen kaislakoira. Aina, kun huomaan, että se on repinyt kaislan juurakon irti, annan kehuja! :))

      Poista
  8. Hirmuisesti olette siellä töitä paiskineet!
    Pitsiliina on kaunis löytö talosta, kuten myös kesäiset lautaset. Mainio otus tuo Mauro :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu kannustuksesta ja kehuista :).

      Poista
  9. Ahkerat siellä ahertaa - ja paljon saattekin aikaan! Tuo puinen lipputanko on ihan 'must' meillekin, sitten joskus. Ihastelin ideaa ja lopputulosta tovi sitten Alussa oli vehkosuo -blogissa. Ja hieno näyttää tuostakin tulevan! Maurolle rapsutukset.

    Ps. Tuleeko lampaita tänä kesänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, jos Vehkosuossa on onnistuttu - ehkä tämäkin voi siis onnistua?

      Juu, lampaita tulee tänäkin kesänä. Taidetaan ottaa sama määrä kuin viimeksi, eli kuusi.

      Poista
  10. Mainio Mauro:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se, siitä riittää meille iloa joka päivälle :)

      Poista
  11. Olipa ihana piipahtaa seuraamassa kevätpuuhianne! Jännityksellä jään seuraamaan lipputangon valmistumista. Jokohan tulevana juhannuksena siinä liehuu siniristilippu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, se olisi ainakin tavoitteena, että saisi juhannuksena lipun liehumaan :))

      Poista
  12. Odotan innolla lipputangon valmistumista, tulee varmasti upea! Ihana Mauro :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin odotan, mutta lopputuloksesta en vielä tiedä - puhumattakaan, että "uskaltaisin" miettiä pystytystä ;)

      Poista
  13. Voi tuota Mauroo, kun se on ihana!!
    Ja nyt on upee tiskipaikka! Lipputangosta tulee varmasti hieno näky. Onko emännänviiri jo ommeltuna:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole ommeltuna, koska päätalosta löytyi tarvittavat liput ja viirit :). Kalliolla on siis ollut lipputanko aiemmin ja nyt tämä "traditio" vaatii vain henkiin herättämistä.

      Poista
  14. Hih Mauro on niin huipputyyppi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauro on hassu persoonallisuus ;).

      Poista
  15. Ihania kuvia. Teidän ympäristö suorastaan kutsuu puuhailuun ja inspiroitumaan. Olette kyllä mielettömän ahkeria ja osaavia! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, kiitos, tekemistä nurkissamme tosissaan riittää, mutta puitpa sen kauniiksi ilmaisuksi ;).

      Poista
  16. Paljon on taas saaressa tapahtunut :) Siinä on varmasti omat hyvät puolensa, kun projekti on kaukana arkikodista. Tulee tehtyä oikein urakalla, muttei kuitenkaan ole arkisin ehkä ihan niin paljon paineita. Ulkona tiskaaminen on kyllä mukavaa - ei tunnu käsitiski yhtään pahalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juuri näin Suvi - tekemättömyys ei niin ahdista, kun ei ole kyse arkisesta asuintalosta, vaan kaikesta muusta ympärillä. Täällä ei juuri muuta haluakaan tehdä kuin puuhata ulkona ja laittaa nurkkia kuntoon!

      Poista
  17. Maurokin on siellä niin touhuissaan :D

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...