lauantai 15. marraskuuta 2014

KirpparituoliLöysin kirpparilta tuolin, jonka hinta oli alennettu viidestäkympistä 15 €:on. Päätin ottaa sen mukaani, koska se näytti viehättävältä. Se oli melko paakkuisesti maalattu, joten hioin maalatun pinnan sileäksi odottamaan mahdollista myöhempää maalikäsittelyä. En ole toistaiseksi osannut päättää, minkä värinen tuolista tulisi vai tulisiko minkään väristä. Kuulisin mielelläni ehdotuksia, sillä viimeksi sain hyviä näkemyksiä teiltä lukijoilta pohtiessani senkin kohtaloa. Pieni hukkapala keltaisesta päiväpeitteestä riitti juuri ja juuri tuoliin uudeksi päälliseksi, mutta se on vaihdettavissa koska tahansa. 


Miltäköhän vuosikymmeneltä tuoli mahtaa olla…? Mietin, oliko myyjän arvio 40-luvusta paikkaansapitävä. Puutyö näyttää käsityöltä, ei tehdasvalmisteiselta. 


Meillä ei ole liikaa tuoleja, joten tälle on todella käyttötarvetta. Tuoli näyttääkin kivalta kamarissa - tässä kuvassa syksyisiä ruskapuita vasten.


Kaikille kivaa viikonloppua!


25 kommenttia:

 1. Onpas kaunis. Tuollaisenaankin väri on hyvä, rosoinen ja patinoituneen näköinen. Jos haluat säilyttää tuon kankaan (on mielestäni erittäin kaunis), niin vaalea helmiäisen harmaa sävy saattaisi hyvin sopia tuoliin. Tuoli voi hyvinkin olla vanhempi. Hyvän löydön olet tehnyt.

  Mukavaa viikonloppua myös sinne. Täällä käynnistyy kohta tonttujen huovutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on ihan nätti, mutta vähän mietin, onko "liian" patinoitunut. Harmaa voisi tosiaan olla hyvä. Hauskaa huovutusta!

   Poista
 2. Ihanuus! En maalaisi tota millään värillä vaan antaisin olla ihan noin. Ihana tunnelma tuossa viimeisessä kuvassa kun ohuet verhot laskeutuvt hienosti tuolin molemmille puolille ja tunnelma on hiukan "hämyinen" Kivaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kristiina! Huone on varsin hämyisä, tuntuu että verhojen laiton jälkeen siellä kaikki näyttää hyvältä :)

   Poista
 3. Alkuperäinen valkoinen, siististi maalattuna, näyttäisi sopivan tuoliin ja taloon aika kivasti. Toisena vaihtoehtona kävi mielessä VillaMezzon Anunkin ajattelema vaalea harmaa, jos tuo päälliskangas jäisi pysyväksi. Kaunis tuoli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Luulen, että tämä päällinen saa melko varmasti jäädä, koska tykkään kankaasta ja keltaisen ja harmaan yhdistelmästä siinä. Siinä mielessä juuri nämä värit ovat vahvoja vaihtoehtoja.

   Poista
 4. Kaunis tuoli ihan tuollaisenaan. Edullisesti olet saanut.
  Jos maalaa, niin minustakin jokin hyvin vaalea helmiäisen harmaa;)
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, viisikymppiä olisi kirpaissut, mutta tällä hinnalla se lähti hyvillä mielin meille :)

   Poista
 5. Tuoli näyttää oikein sievältä näinkin. Kangas sopii kauniisti tuohon hiottuun valkoiseen.

  Tuoli on varmaankin 30-40-luvuilta, mutta 40-luvuilla nämä olivat tosi suosittuja. Samanlaisia tuoleja oli myös tehdasvalmisteisina.

  Haaveilen samanlaista ryhmää keittiöön mustien pinnatuolien tilalle... Itse maalaisin vaaleahkolla lämpimänvihreällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elise ajoitustiedosta! Minulla on myös mielikuva tehdasvalmistuksesta tällaisen mallin osalta, joten olen vähän kahden vaiheilla, kummasta mahtaa olla kyse.

   Vihreä kävi ennen kankaan laittamista minunkin mielessäni, mutta jos jätän tämän keltaisen päällisen, taitaa vihreä tipahtaa pois. Nyt aloin miettiä myös ihan vaalean keltaista…

   Toivottavasti löydät toivetuolisi ennen pitkää!

   Poista
 6. Luulin ensin että olet jo tuolin käsitellyt, eli siis kaunis tuollaisenaankin! Mutta värihän voi olla aivan mitä vain oman mielen mukaan, harmaa ja valkoinen ovat kyllä varmasti kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolin oli edellinen omistaja maalannut erittäin epäsiististi ja huolimattomasti, joten paakut oli pakko poistaa. Tässä siis sitä valkoista jäljelle jäänyttä maalia. Ihmettelin, ettei alta paljastunut mitään väriä, eli tuoli on alunperin ollut puun värinen tai sitten edellinen maalaaja on hionut alta maalin pois.

   Meille sopii varmastikin juuri jokin vaalea, siitä olen samaa mieltä. Nyt vielä vähän liikaa vaihtoehtoja, joten siihen asti olkoon näin!

   Poista
 7. Mielestäni kaunis juuri tuollaisenaan, hiottuna rösöt pois. Sopii kauniiseen kankaaseen täydellisesti. Jos maalaa tuolin siistiksi, niin se menettää juurinkin tuon rouheuden.

  VastaaPoista
 8. Siinä olet oikeassa, rouheus menee, jos maalaan. Mutta onko vähän liian rouhea tyyliini, on kysymys. No, niin kauan, kun ympärillä ei ole muuta yhtä rouheaa (paitsi hirret), kestän ehkä tämän "tekopatinan" ;).

  VastaaPoista
 9. Mielestäni tuoli näyttää hyvältä juuri tuollaisena :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä on kaunis tuoli! Ja minusta tuoli on täydellinen juuri tuollaisena - kangas sopii siihen hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin se on nätti, ihan perustuoli, mutta hyvät suhteet ja muodot. Taidan jättää sen odottamaan tähän asuun ainakin kesäksi. Riippuu myös vähän tuolin lopullisesta sijoituspaikasta, josko sitä kannattaa maalata vai ei.

   Poista
 11. Kaunis tuoli, käy ihan noinkin :)

  VastaaPoista
 12. minusta on kaunis tuollaisenaan!

  VastaaPoista
 13. Hyvä löytö ! Upeasti sopii tuohon tuo päiväpeittokangas !

  Mä näkisin tuon vaalean harmaana tai valkoisena. Tuollaisenakin on ihana, jos maalaisromattinen kulutettu pinta viehättää.

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...