sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Ei tässä mikään kiire...En millään suostuisi jättämään kesää taakse ja tänään onneksi sää salli hetkeksi unohtaa, että elellään syyskuun loppua.

Sen verran annoin periksi talventuloajatuksille, että käväisin katsomassa, pitääkö kuistilla laittaa jotain talviteloille. No eipä kai enempiä. Huomasin, ettei siellä ole istuskeltu enää aikoihin. Ikkunan takaa kun katsoi, näytti siltä kuin tunnelma oli pysähtynyt edelliseen kertaan, jonnekin elokuulle. Aurinko roikkui alhaalla.
Hyvällä tuurilla, jos syksy etenee lämpimänä, voisin joku viikonloppu vielä hoitaa kuistin sisäoven maalauksen. Kuvissa yllä ja alla näkyvä 50-luvun koivuvaneriovi ei ihan sovi tyyliin; jotain muutosta se kaipaa. Onko ideoita?


Yrttimaan jatkuvasta ylituotannosta päätellen ei uskoisi syksyn edes alkaneen. Kerään joka viikko näitä talteen, minkä kerkeän.


Lampaat voivat pulleasti - se tosin on selvä syksyn merkki. Yleensä nokkoset kerätään alkukaudesta, mutta tänään otin nuoria latvuksia vielä yhden satsin talteen. Jännä juttu, mutta pojat ovat niin tykästyneet kaikkiin nokkosruokiin, että täytyyhän sitä kuunnella!


Nyt nokkoslettuja paistamaan, ei kai muu auta.

Lisää aurinkoa alkavaan viikkoon!

23 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmia!
  Nämä leudot kelit ovat kyllä ihmeelliset. Tänään näin juuri kukkiman ryhtyneen lupiinin. Yrtit täälläkin meilläkin pukkaa vaan lisää ja lisää uutta versoa. Iloa sinne alkavaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna taidan istutella yrttejä vähän maltillisemmin :) En voinut kuvitellakaan tällaista satoa. Oikein paljon iloa myös sinne sinulle!

   Poista
 2. Anonyymi20.36

  Kuvasta ei näe, mutta voisiko vanerin alla olla vanha peiliovi? Itse revin mökillä yhdestä ovesta epämääräiset kovalevyt pois ja alta paljastui kaunis vanha ovi, vähän risa mutta paikattavissa. Mukavia yllätyksiä voi löytyä erikoisista paikoista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta!! Olen aiemmin päättänyt, että päätalon ulko-oven tsekkaan, koska se näyttää tällaiselta jälkikäteen paneloidulta vanhalta ovelta. Ehkä pitäisi tutkia tätäkin ovea vielä paremmin, hyvä kun muistutit! Saas nähdä, käykö tuuri vai ei :)

   Poista
 3. Nokkoslätyt on niin hyviä! Täällä jo talvi käväisi (räntää) mutta onneksi vielä meni menojaan, hetkeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, kyllä olivatkin hyviä :) juuri sain paistourakan loppuun ja kasa jäi pojille huomiseksi vielä koulunjälkeiseksi välipalaksi. Meillä ei vielä ole Idurissa ollut yhtäkään yöpakkasta, muuten kovia myrskypäiviä kylläkin.

   Poista
 4. Ei mitään kiirettä, ainakaan sään puolesta, hyvää säätä on luvattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, tuntuu ihanalta, kun saa lisäaikaa syksyn puuhiin.

   Poista
 5. Ihana syksyinen päivä tänään saaristossa ja onneksi näitä on vielä jatkossakin...Syyskuu on ollut yhtä lämmin kuin kesäkuu...joten ei ihmekään kun yrttimaa kukoistaa. Mukavaa syksyä Villa Iduriin...On aina suuri ilo kun saa hetken omaa aikaa ja saa laittaa keskittymisensä näihin ihaniin teksteihin ja kuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni viestistäsi, kiva kun taas poikkesit! Välillä tuntuu, että on lämpimämpi kuin kesäkuussa ;). Mutta ihan totta puhuen, ainakin meilläpäin saaristossa on ollut lämpimämpää kuin mantereella. Ihanaa syksyä sinulle!

   Poista
 6. Syksy on jotenkin haikeaa aikaa, kun pitää jättää mökki talviteloille tai ainakin käynnit harvenee. Ihana on nauttia yrttisadosta talven pimeinä hetkinä!
  Jos oveen laittaisi sisustukseen sopivan tapetin ja sen päälle kehykset samaan tyyliin kuin toisessa ovessa jo on? Vähän kuin itsetehty peiliovi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia aurinkopäiviä kun riittää, niin pysyy ainakin minulla haikeus kaukana, kun tiedän, että pääsemme vielä olemaan saaressa, joten näitä lisää!

   Arvasin, että sinulta tulee ideoita! ;)) Itse tehty peiliovi voisi olla hyvä ratkaisu, jos ei paneelin alta sellaista löydy. Tapettia vähän arastelen talvikylmässä tilassa, mutta ehkä se tällaisessa pienessä pinta-alassa voisikin toimia… Pistetään mietintään. Kiitos Rouva Kivitikka!

   Poista
 7. Ihana tuo auringon maalaama kuisti. Kauniita kuvia. Syksyyn liittyy haikeutta ja samalla mieletöntä draivia elää ja nauttia viimeisistä kesää muistuttavista jutuista. Minä en jää vällyihin syksyä tunnelmoimaan ennen kuin on "pakko". Poden huonoa omatuntoa heti, jos vietän päivää aurinkoisella säällä sisällä. Tällaiset aurinkokelit ennustavat teillekin nautinnollista saarielämää vielä pitkään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, viihdyn siellä itsekin ja mielelläni sitä vain katselen kuin ainoata silmäterääni, joka on päätalon nurkista edustavassa kuosissa :) ja jossa tunnelma ikään kuin pysähtyy kesään, vaikka vuodenajat vaihtuvat.

   Ihan sama juttu täällä, ei vällyihin, ennen kuin varpaat oikeasti jäätyy, heh!

   Poista
 8. Kuisti auringon hellimänä on ihana! Ja siitä jännä kuva, että siinä aistii kyllä myös syksyn. Upean syksyn. Samanlaisia syyspäiviä toivottelen sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, auringon asento on ihan eri kuin keskikesällä, mutta pääasia on, että ylipäänsä ON aurinkoa, eikö! Aurinkoisia syyspäiviä myös sinulle.

   Poista
 9. Toivotaan pitkää ja lämmintä syksyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on pieni tutina, että sellainen on tulossa ;) Jos se toteutuu, taidan ruveta ennustajaeukoksi.

   Poista
 10. Sininen katto kuistissa on sykähdyttävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Elina, ja minä olin niin huonona, kun sekoittelin maalit itse ja mielestäni siitä tuli liian tumma. Nyt alan olla sitä mieltä, että väristä tuli hyvä - vähän villekullamainen - ei liian fiini, tunnelma :)

   Poista
 11. Ihanat kuvat, tunnelmat ja kuisti. Minä jättäisin oven vielä hautumaan - ajatuksena talven yli. Olen aikoinaan saanut neuvon Ryötönperän itselleni lunastettuani, että joitakin kohtia kannattaa tuijotella pitkään, ennen kuin niitä lähtee remontoimaan... Mutta ovi nyt on "vain" ovi, eli ei siinä ihan suurta hätiköintiä tule, vaikka hetken mielijohteesta tuunaisikin. Onko se vaneri sitten niin pahakaan? Voikohan sen päälle laittaa vaalean vahan tms.? Muutama koukku naulakoiksi siihen sitten? Ei pistä minun silmään tuo ovi pahasti ollenkaan.

  (Viime vuonna kerättiin muuten tuoreita yrttejä vielä joulukuussa!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin, vaikka onhan ovea jo tuijoteltu vuoden päivät :). Olen kyllä maltilla pyrkinyt tekemään päätökset, ei hätiköiden, eli samat havainnot täällä. Ei se pahasti minullakaan silmään pistä, mutta sen olen päättänyt, että tuollaiseksi ovi ei kuitenkaan jää. Uskomatonta, että joulukuussa… no viime vuosi oli kyllä lämmin. Toivottavasti tämäkin!

   Poista
 12. This problem has troubled me for a long time.
  I find a lot of information no progress.
  Come knowledge of powerful people help me!

  _________________________
  I find a funny game,let'go!
  But I even have this higher, you'll take a look: fifa-munzen and Günstige FIFA Münzen

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...