sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Utua monella rintamalla


Lauantai tuntui kuin ensimmäiseltä oikealta kesäpäivältä. Halusin maalata nopsaa aamusta rantamökin lattian viimeisen kerroksen, koska päätimme ottaa kauniista päivästä kaiken irti pienen retkeilyn merkeissä. Kävimme ihailemassa ulkomerta Jussarön maisemissa. Teimme kävelylenkin upeilla rannoilla, jonka jälkeen jälkeen kiersimme hiljaksiltaan veneellä Jussarön ympäri ihaillen aurinkoutua ja pieniä luotoja.Tämänkin saaren ympäröivät karikot ovat näyttäytyneet meille joskus ihan erilaisissa tunnelmissa. Viitisen vuotta sitten palasimme purjeveneellä Viron puolelta aivan kaameassa myrskyssä. Rankkasateen ja korkeiden aaltojen läpi ei meinannut merimerkkejä erottaa, joten tunnelma silloin oli varsin uhkaava. Siinäpä on myös saariston upeus - hetkessä se muuttuu muuksi siitä, mitä on juuri ollut. Tänään kun taas tuuli tuiversi syysmyrksyn lailla, muistui tämäkin kokemus mieleeni.Retkellä mietin, miltäköhän sillä aikaa kuivuva rantamökin lattia mahtaakaan kotiin palattuamme näyttää. Maalasin sen utuisen savunharmaalla ja palattuamme kuiva lattia kiilsi upeasti auringossa. Tässä kuvat ennen ja jälkeen.


Olen oikein tyytyväinen, lisää utua vaikka kaikkiin tuleviin lattioihin! :)


Viikonloppu meni muutenkin vähän utuisissa mietteissä. Juniori oli seurakavereiden kanssa kisamatkalla Sveriges Mästerskapissa Lidingössä ja jännittelimme koko viikonlopun tuloksia aina tähän iltaan saakka. Vain hetki sitten saapui puhelu, ja toisessa päässä iloisen pojan ääni. Alkusarjojen pettymysten kautta hän oli tipahtanut gold-fleetistä silver-fleetiin, mutta kasannut itsensä finaalipäivän lähtöihin. Hän oli voittanut sarjassaan tänään purjehditun ainukaisen lähdön ja sen myötä voittanut myös lopputuloksissa oman sarjansa. Palkintojenjakoseremonia oli juuri suoritettu. Maltan tuskin odottaa, minkälainen pokaali sieltä tulee kotiin. Elämänsä ensimmäisen lähtövoiton hän muistaa varmasti aikuisenakin!

Nyt on käperryttävä villasukat jalassa vällyihin ja annettava tuulten tuivertaa ulkona. Jospa huomenna se jo taas väsyisi.

Mukavaa viikonalkua!

43 kommenttia:

 1. Kaunista! Sekä mökissä että merellä :) Ja vau, paljon onnea Juniorille! Mahtaa olla hienot fiilikset hänellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! Tänään meillä juodaan pokaalikahvit :)

   Poista
 2. Onnittelut pojalle voitosta! Utu on kaunis sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykästyin ihan tosissani nyt tähän lattiasävyyn. On samalla raikas että sopii tällaiseen vanhaan ympäristöön.

   Poista
 3. Kirjoitin kommentin, mutta se katosi jonnekin. Pöh. Tiivistelmä: Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, turhauttavaa, kun blogger tekee tuota välillä. Vaikka toimiihan tuo tiivistelmäkin ;), kiitos Suvi!

   Poista
 4. Voih, miten kaunista utua niin merellä kuin mökissäkin ♥
  Vesillä liikuttaessa olosuhteet voivat todellakin muuttua lähes täydellisesti ja ihan pienessä ajassa. Tänäänkin on Helsingin edustalla ollut useita venekuntia merihädässä. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin!
  Valtaisat onnittelut Juniorille! Tuo muisto kantaa läpi elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele, jos sunnuntaina oli vesillä joku merihädässä. Yhtäkkiä taas tällainen ihan käsittämätön myrsky ja koleus. Onneksi oli itsellä siinä vaiheessa jalat tukevasti maan kamaralla :).

   Kiitos Ansku, välitän onnittelut!

   Poista
 5. Kyllä meri on kaunis, vaikka maakravulle hiukan pelottavakin. Onnea Juniorille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se meri aina vähän arvaamaton. Myös kauniilla säällä pitää muistaa, että "tyyntä myrskyn edellä". Niin kävi tässäkin tapauksessa!

   Poista
 6. Niin kauniita maisemia - ja kuten totesit, hetkessä voivat muuttua uhkaaviksi. Luonnon hienous onkin siinä, ettei sitä voi kesyttää!
  Ja hieno sävy lattiassa. Kaunis vaikka missä.
  Onnea juniorille - upea saavutus!
  Oikein hyvää viikkoa toiselta villasukkaiselta vällyjen alta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kai luonnossa ja meressä minua niin kiinnostaakin, että sitä ei voi kesyttää - voi vain nöyränä liikkua siellä ja yrittää varustautua mahdollisimman hyvin tiedoin, taidoin ja varustein.

   Kiitos, tykkään ihan hirmuisesti lattiasta nyt. Välitän onnittelut!

   Poista
 7. Upeita! Niin saavutukset kuin lattiatkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Pepi! Nyt olen päässyt vihdoin rantamökin loppusisustuksen pariin, joten ei haittaa sadekaan.

   Poista
 8. Anonyymi0.02

  Ensi perjantaina pitäisi auringon palata. Onnea pojalle ja muuten kuvista päätellen teillä on ollut upea retki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos viimeistään silloin palaa, vaikkakin täsmäsääennusteen mukaan se palaisi meille jo huomenna! Saaressa satelee onneksi suhteellisen vähän.

   Poista
 9. Onnea purjehtijapojan menestyksestä!

  Mutta onpa kaunis tuo lattia! Joskus vielä minäkin vetelen Ryötönperän tuvan tuolla värillä. Kestääkö kauan kuivua? Olen ehkä kysynyt sitä ennenkin, ainakin joltain muulta. Huolettaa se kärsivällisyys, jota lattian maalaamisessa tarvitaan... hionnat ja muut... Ja siis se aika, mikä pitäisi kaikelta muulta sitten asiaan löytää.

  Ihanat utukuvat! Me ollaan aikoinaan ennen mökkiä oltu purjeveneen kanssa pari kertaa aika extreme-tilanteissa, ja niitä on sitten kuivalla maalla mukava muistella... Onneksi ei ole käynyt koskaan mitään todella vakavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules, nyt voit aloittaa lattianmaalauksen heti! Nimittäin maalasin lattian samalla maalilla, josta olen monista blogeista lukenut hyviä kommentteja ja sanon, että toimii! Betolux Akva on vesiohenteinen maali, erittäin miellyttävä maalattava ja silottaa vähän pintaakin, varsinkin, jos maalaa ensin ohuella ja viimeisen kerroksen vähän paksummalla. En tiedä lattiapuidesi lähtötasoa, mutta vaatiiko oikeasti hiontaa?? Tällä voi maalata edellisen päälle ja riippuen sävystä sävystä kaksikin kertaa riittää. Hyvä, kestävä jälki tulee helposti. Muistaakseni vedin kuistin kaksi kertaa, tämän kolme kertaa.

   Purjehdushaasteet on varmaan sen takia niin koukuttavia, että niitä on kiva sitten maalla muistella - ja entisestään suurennella. Ei vaiskaan, ei tarvitse edes suurennella, kun myös on ollut uhkaavia tilanteita, joista onneksi selvitty kunnialla!

   Poista
  2. Kiitos maalivinkistä! Ihanaa! Eli on tavallaan "samaa sarjaa" kuin se ihana tuote, jolla maalasin mökin ulko-ovet, ei mitään ennakkorapsutteluja tai muita sen ihmeemmin tarvittu. Eikä niitä mielestäni tarvitse lattiakaan. Kirjoitan heti ylös tuon!

   Poista
 10. Onnea pojalle ja äidille tietenkin!
  Mykistäviä maisemia teillä siellä. Toivotaan, että pääset pien kuvaamaan oikein helteistäkin merimaisemaa. Utu on kaunista, mutta olisipa hienoa saada tänä kesänä vielä silmät sirrilleen auringon välkkeestä. Tuo harmaa sopii tosi hyvin lattiaan. Sehän on ainut oikea väri :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan tämä makea voitto pakko olla vähän minunkin ansiotani ;))

   Nyt odotellaan tuota silmät sirrille -ilmastoa tänne pohjolaankin!

   Olen samaa mieltä, muuta lattiaväriä ei tarvitakaan ;)

   Poista
 11. Upeita maisemia!

  Onnittelut Juniorille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varsin kuvauksellinen sää!

   Poista
 12. Hienoa utua niin maalla kuin merellä! Voitto maistuu varmasti makealta niin voittajasta kuin voittajan äidistä, onnittelut! Maalausjälkikin näyttää tosi professionaalilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä maistuu makealta, kun Ruotsista kotiutui mairea hymy ja päheä pokaali :)

   Olen muuten samaa mieltä tuosta maalausjäljestä, vaikka itse sanonkin. Vitsit, että siitä tuli hyvä ihan helposti. Kun on pienestä pinta-alasta kyse, jaksaa tehdä rauhassa eikä lähde suti liiaksi viuhumaan.

   Poista
 13. Ihan purjehduskelvoton keli on teillä ollut, mutta Jussarö on kyllä hieno paikka. Eksotiikkaa lapsille ja upeita näkymiä aikuisille. Yhden kipparin kanssa merestä laiturilla juuri juttelin. Tultiin siihen tulokseen, että se on juuri tuo vaihtelevuus mikä tekee siitä niin hienoa. Nyky-yhteiskunta kun ei juuri fyysisiä haasteita tarjoa, niin mereltä niitä voi kovemmalla tuulella hakea. Lattiasta tuli hieno. Itse käytin jotain öljypohjaista maalia. Siitä sai aika häröt unet öisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olí kyllä. Sen sijaan ihan täydellinen motoristikeli. Mieluummin olisimme kuitenkin lipuneet Jussaröstä kotiapäin muutaman solmun kuin parinkympin vauhdilla. Tämä taisi tulla ihan ääneenkin sanottua. Oikein puukkoa kiersi taas haavassa, kun venelaiturissa oli onnelliset purjehtijavenekunnat viettämässä leppoisaa iltapäivää. Kas kummaa, kun mies tuossa kiihtyvällä vauhdilla surffailee myynti-ilmoituksia. :).

   Se haaste, minkä meri ja purjehdus antavat, on jotain nykyihmiselle muutoin täysin vierasta. Nyt olemme tosin luita ja ytimiä myöten huomanneet, että fyysisiä haasteita voi näköjään löytää saaressakin ja niitäkin on kiva päästä ylittämään ;).

   Poista
 14. Oikein kaunista utua lattiassa. Mua naurattava nuo teidän blogyhteistyötä karttavat lampaat... Meilläkin on lampaita lähiniityillä (siis ei omia), mutta en ole yrittänyt lähestyä. En taida jaksaa yrittääkään tehdä tuttavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pahoittelut vaan kaikille, jotka odottavat lammaspostauksia ;). Niitä on toivottu, mutta ei ole asia minusta kiinni, heh.

   Poista
 15. Huikeita kuvia! Meri on kiva, niin kauan kun se on tyyni tai myrskyllä, jos itse on maalla.
  Lattia on mahtava :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen niin onnellinen lattian onnistumisesta, kun tässä on kokemusta siitäkin, ettei esim. sävy ole ihan just sitä mitä toivoi…

   Myrskyllä tosiaan mieluummin maan kamaralla tai korkeintaan omassa saunarannassa uimassa :)

   Poista
 16. Merikuvat ovat mahtavia, vaikka maakrapuna en kaipaa ollenkaan veneellä vesille, vaan katselen merta mieluummin rannalta. Ihanaa pojallesi että kilpailu meni noin hienosti. Lattiasta tuli hieno. Väri on tosi kaunis. Meidän mökin lattia näyttää suunnilleen samanlaiselta kuin teidän ennen maalausta. Voi olla että tartutaan täälläkin joskus maalipensseliin. Nyt kuitenkin on muita kiireisempiä hommia ensin, mutta joskus sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo rantamökin lattia oli aika kroisin näköinen, kun siihen oli jo roiskunut sekä katto- että seinämaalit. No, alunperin jo tiesimme, että lattia maalataan, joten siksi sitä ei edes suojattu. Nyt tuntuu niin viimeistellyltä, kun vuoden päivät ehti katsoa tuota kroisinnäköistä lattiaa. Tällaisen pienen pinta-alan maalaamiseen kului yhteensä ehkä päivä, joten ei ollut hirmu kova homma!

   Poista
 17. Silkkaa unelmaa. Maisemat kuin paratiisista, sellaisena millaisena ne mun mielestä näyttää. Maailman kaunein paikka, koto-suomen saaristo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri niin jännä, kun yhtenä päivänä näyttää paratiisilta ja toisena ihan joltain muulta. Nämä päivät aiomme jatkossakin hyödyntää vesillä oloon, jos mikään superkesä ei ole tänä vuonna tulossa ja tällaiset päivät ovat harvassa - ja sitten saa hommat väistyä, vaikka mikä olis työn alla!

   Poista
 18. Lauantai tuntuu olleen ihana kesäpäivä pitkästä aikaa. Kiva, kun maltoitte nauttia siitä. Nuo merimaisemat ovat upeita. Tulee minullakin ikävä merelle.
  Mahtava päivä myös juniorilla. Oman veneen käsittely ja onnistuminen purjehtimisessa ovat vahvoja kokemuksia nuoren miehen elämässä. Äiti saa olla ylpeä ja onnellinen oman pikkuisen vankasta osaamisesta ja ilosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ihan pysyvä kaipuu merelle. Mikä ihme siinäkin on…

   Olen hirmu ylpeä pojasta ennen kaikkea siksi, kun hän on ihan tosissaan harjoitellut ja harjoitellut ja säilyttänyt koko ajan motivaationsa ja hyvän mielen, vaikka mitään superonnistumisia moneen muuhun seurakaveriin verrattuna ei ole tullut. Jokainen tarvitsee onnistumisia kovan työn lomassa, joten kiva, että nyt saatiin pokaali pojan hyllyyn ;).

   Poista
 19. Onneksi olkoon lähtövoitosta, hieno hetki todellakin!

  VastaaPoista
 20. Ihania kuvia! Kyllä tuossa maisemassa mieli lepää. Ja täytyy onnitella tuosta lattiasta. Väri ainakin on minun mieleeni. Tosi loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vellamo, iloitsen itsekin loistavasta lattaiasta :)

   Poista
 21. Oooooh, mitkä maisemat. Ihana rauha noissa kuvissa. Ja lattian värille myös peukku :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, rauha tosiaan, ja rauhan sain myös kun lattia onnistui ;))

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...