lauantai 22. maaliskuuta 2014

Vintagetuolit


Eihän tässä pitänyt mitään hankkia, mutta pakkohan se oli. Tuli nimittäin vastaan niin ihanat 40-luvun metallituolit, jollaisia olen Idurin pihalle haaveillut.  On ollut jo tähän asti täysi työ estää itseäni tilaamasta uusvanhoja jostain ulkomailta, mutta kovat hinnat ovat saaneet minut pidättäytymään tekemästä hätiköityjä päätöksiä. Hyvä niin, sillä nämä kun näin, tiesin, että ne ovat etsimäni, jos vain hinta olisi ok. Löysin ne huutokaupasta ja kannatti kytätä. Muita huutajia nämä eivät lopulta niin paljoa sitten kiinnostaneet. Olisin voinut vielä himpun korottaa hintaa, mutta hyvä, että irtosivat halvemmalla!

Ulkotuolien hankinta oli oikeasti myös välttämättömyys: meillä oli syksyyn asti kuistin kalusteet ulkona, kun ei muitakaan ollut, ja ne pikkuisen alkoivat jo kärsiä siitä. Tarkoitus on pitää jatkossa sisätuolit sisällä. Muutaman olemassa olevan rottinkituolin ajattelin myös jossain vaiheessa maalata ulkokalustemaalilla, jotta niitä voi pitää ulkokäytössä.

Tuolit näyttivät ihan kivoilta ostoasussaankin, mutta ruosteelta näyttävä patina on oranssinruskeaa maalia. Läheltä katsottuna väri ei minua miellyttänyt. Puuosat olivat kauniit, mutta pitkään ulkokäytössä ne eivät kestäisi.


Jostain syystä hylkäsin ajatuksen valkoiseksi maalaamisesta, mutta maalauksen jälkeen mietin, olisivatko metalliosat sittenkin näyttäneet kermanvalkoisina hyvältä…


Olisin oikeastaan halunnut tuoleista hailukan keltaiset, hailukansiniset tai mitkä tahansa hailukat. Mutta nyt kun ne sprayasin värisävyllä vaaleansininen, niistä tuli kuitenkin minun makuuni liian räikeät. Höh! Puuosat piti maalata myös kestämään kesäsateita, mutta enpä tiedä enää tästä valkoisestakaan. Sitä pitäisi pehmentää hiomalla.


Tietenkin nämä patinoituvat yhdessä, kahdessa kesässä ja niistä voi hyvinkin pian tulla juuri sopivan kulahtaneet. Vai pitäisikö vielä työstää nämä uudelleen? Tuolit ovat niin kivat, että nyt tuli näköjään vähän rimakammo, kun ei oma kädenjälki millään kelpaa. Voi voi, onpa hankalaa...


Emme päässeet tänä viikonloppuna lähtemään saareen, kun isäntä on työmatkalla. Höh sillekin. Mutta onneksi aurinkoa riittää ja tänään oli mahtava tunne saada maalailla ulkona. Toivotaan, että huomenna on yhtä kiva keli! Nyt nukun yön yli ja katson, mitä mieltä sävystä olen, kun uusi päivä koittaa. 

Aurinkoa viikonloppuunne!

47 kommenttia:

  1. Tervetuloa joukkoon, jossa tehdään asia kerralla kunnolla. Tai sitten toisella. Tai kolmannella :D
    Mikään ei ole niin mukavaa kuin muutta mieltään kerran...tai kaksi...tai...
    Mutta tuolit on hienot! Tai sitten niistä tulee hienot?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, en olis halunnut liittyä tähän kerhoon ;) Toivotaan, että näistä tulee hienot!

      Poista
  2. Aivan mahdottoman hienot tuolit!! Haalean vaalean vihreä olisi minun makuuni, puuosat luonnonvalkoisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin, mäkin tykkään ihan hirmuisesti.

      Kyllä, hailukka se olla pitäisi! Mietin myös vihreää, mutta nyt homman taisi pilata spraymaali. Niissä ei ole sävyvaihtoehtoja ja niinpä valitsin vaaleansinisen, mikö löytyi. No, eipä ollut vaalea. Puuosat ehdottomasti luonnonvalkoiseksi, samaa mieltä ja maalikin mulla on jo entuudestaan!

      Poista
  3. Upea löytö! Kyllä noilla kelpaa istuskella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti kelpaa istuskella kivan kahvittelutuokion merkeissä!

      Poista
  4. Mä kannatan parin kesän odottelua. Tuolien malli on täydellinen ja tuosta väristä tulee täydellinen käytössä. Niissä on nyt jo jotain saariston raikasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä voi olla oikea ratkaisu - samaa mietin myös, mutta maltanko odottaa? Jos en malta, niin ehkä jonkinlainen kevyt maalipesumetodilla tehty sävyhäivytys olisi helppo tapa taittaa pahin räikeys tuosta sinisestä ja sitten vain odotella, että säät hoitavat loput!

      Poista
  5. Komppaan Lauraa, saaristoon sopiva sininen ja varmasti aika ja meri-ilmasto tekevät patinointitehtävänsä huolella. Todella kauniit ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luomuvaihtoehto (odottelu) saa siis lisää kannatausta, hyvä! :) Se on kyllä myös niin totta kuin olla voi, että meri-ilmasto on rankempi materiaaleille kuin jokin muu. Patinoutuminen voi siis tapahtua nopeastikin!

      Poista
  6. Ihanat löydöt :) minusta tuo väri on kyllä aivan upea ja sopii hyvin saaristolaishenkeen. Mutta se on toki makuasia, minä olen maalannut lähes kaikki turkoosinsinisellä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda! Väri on minustakin ihan ok, mutta sävy oli liian kirkas. Ehkä kevyt maalipesu hieman pehmentäisi ja vaalentaisi sävyä oikeaan suuntaan. Tai sitten vain odottelen ajan kulumista. Turkoosinsininen on ihana, sitä kai ei voi olla liikaa ;)

      Poista
  7. Yön yli nukkuminen on hyvä idea.Silloin moni asia selkenee :)

    Minustakin tuolien väri näyttää oikein hyvältä.Tuliko nämä pöydän ääreen vai muuhun käyttöön?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kummasti valkenee ajatuskin uuden päivän myötä ;) Ja nämä kommentit täällä ihan oikeasti auttavat omien ajatusten jäsentelyyn! Nyt se on päätetty: pinnan viimeistely vain astetta vaaleammalla sävyllä.

      Nämä tuolit eivät tule ulkoruokapöydän ympärille (todennäköisesti) vaan suunnittelen uutta istuinryhmää, jossa voisi pienehkön pöydän ääressä istuskella, rupatella ja nauttia aamukahvit, iltapäiväteet tai drinksut. Jos meillä nyt aikaa istuskeluun vain löytyy, hah hah! Minulla on pyöreä rottinkipöytä, jota ajattelin kokeilla näille tähän uuteen istuinryhmään kaveriksi.

      Poista
  8. Jännä miten tuolien luonne muuttui kun ne saivat väriä. Minusta sininen on oikein hieno valinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, siksi juuri hämäännyinkin, kun luonne niin muuttui! Luulen, että sinisellä mennään ja katson ajan kanssa, hyväksynkö sen :)

      Poista
    2. Hei, bongasin samanlaisen tuolin valkoisena Mielenlumoa blogin Tukholmakuvista: http://mielenlumoa.blogspot.fi/2014/03/romanttisesta-itamaiseen-osa-1.html
      Käy kurkkaamassa.

      Poista
    3. Totta, sama tuoli! Kiitti! Ihan nätti valkoisena, mutta nyt kaipaan jotain muuta itse :)

      Nämä mun tuolit tulee myös Ruotsista, Norrköpingistä.

      Poista
  9. Onpa kauniit tuolit, uusi sininen väri näyttää minusta hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sininen saa näköjään kannatusta! Ehkä se on sittenkin tuo kirkas valkoinen istuinosa, mikä minulla eniten pomppaakin silmille. Yksi vaihtoehto olisi hioa valkoinen pois ja vaikka lakata pelkkä puupinta… tai maalata puuosat kuultoharmaalla säänkestävällä maalilla. No, katsotaan!

      Poista
  10. Tihrustelin kuvia omalla läppärillä ja en meinannut heti saada edes selvää väristä. Oli pakko avata blogikuvat miehen koneella, joka tuo kuvien värit niin paljon paremmin esiin. (Voi ei, taas yksi syy ostaa uusi läppäri!) Mä kannatan myös sinistä, ne istuvat varmasti aika hienosti pihalle kun luonto herää ja pukkaa vähän väriä ilmoille!

    Ja pakko vielä sanoa, että on aika reipasta, jos ostaa jotain tuunattavaa ja oikeasti tekee tuunauksen heti! Ei sen niin väliä, jos sitten myöhemmin muuttaa vähän lisää. Monta juttua nimittäin löytyy varastosta ihan vain alkuperäisessä asussaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan läppärin hankintaan :)

      Meillä on niin paljon hommia (lue: oikeita hommia)saaressa, kun kevään edetessä niihin päästään käsiksi, että yritän tehdä alta pois tällaisia vähemmän tärkeitä. Ja tietenkin myös siksi, että se on kivaa. Mulle sopii paremmin, että teen samantien sen, minkä meinaan, eli ihan hirmu paljoa ei ole tuunausprojekteja odottamassa. Välillä oikein sormet syyhyää, että pääsis jotain tekemään ja harmittaa, kun ei ole yhtään projektia odottamassa :)

      Poista
  11. Tuolit ovat kauniit! Jos haluat vaalentaa sinistä, osta spraypullo valkoista tai hopeaa ja roiskase vähän suurpiirteisellä kädellä. Tulee huoleton vaikutelma :) Blogissani on sinulle haaste, tartu jos kiinnostaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin tätä jo, mutta en pidä spray-maalin jättämästä jäljestä - näyttää liikaa graffitipinnalta. Mutta joku muu pikku pintakäsittely voi ajaa saman. Kiitos haasteesta, tulen kurkkaamaan!

      Poista
  12. Hurmaavat tuolit, oikea löytö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurmaava on oikea sana, kiitos, harvoin näin itsekään ihastun johonkin huonekaluun, mutta nyt kävi niin.

      Poista
  13. Tosi ihanat tuolit:) Olin just mietiskellyt, että voi kun pystyis vääntämään jotenkin rautalangasta tuolit saunan edustalle, kun en halua mitään kovin raskasrakenteisia tapauksia siihen. Näitäpä näkyy sitten löytyvän valmiiksi tehtyinä, jospas minäkin omani jostain löydän. Ylimmän kuvan sininen sävy näyttää minun silmiini just hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Nämä on siitä kivat, että ovat tukevat ja kestävät, mutta näyttävät keveiltä. Suosittelen etsimään, toivottavasti ennen pitkää löydät omasi. Nämä ostin Bukowski's Market -huutokaupasta. Ruotsissa tällaisia ihanuuksia liikuu enemmän. Uusia huonekaluja tulee viikoittain myyntiin ja huutaminen on helppoa. Kannattaa muistaa huutohinnassa huomioida pieni "vasaramaksu" ja kuljetuskulu (jotka kuitenkin ovat edulliset, jos voi itse hakea Hesasta).

      Poista
  14. Eihän noita tuoleja meinaa enää samoiksi tunnistaa! Minun mielestä ovat ihanan raikkaan näköiset ja sopivat erinomaisesti saaristolaishenkeen. Uskoisin, että meri-ilmasto yhdessä auringon kanssa patinoi pinnat alta aikayksikön ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku, alan vähitellen luottaa yleisön silmään ja uskoa, että säilytän sinisen sävyn. Pikkuisen aion niitä kyllä vaalentaa ja rouhentaa, sillä olen kärsimätön, vaikka tiedän, että suolainen meri-ilma tekee kyllä tehtävänsä ennen pitkää!

      Poista
  15. Upea löytö! Pidän tuosta sinisestä. Aurinko ja tuuli haalistavat värin nopeasti, tai sitten voi halutessaan hiekkapaperilla kevyesti rouhentaa pintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luomumenetelmä on hyvä :) mutta aion kokeilla ohennetulla maalilla ja rätillä sipaisua.

      Poista
  16. Ihanan kevyet ja hienostuneet tuolit! Merituulahdus taustalle, ruusukaffikuppi käteen ja pikkurilli pystyyn!
    Täydellistä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooooih, toteutuuko tuo kuva joskus?? …kyllähän sen on toteuduttava! :))

      Poista
  17. Ihastuttavat tuolit! Hyvà ettà pidàttàydyit uusvanhojen tilaamisesta -kyllà nàità kannatti odottaa:)
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Intuitio esti toimimasta, joten kyllä sen vaan tietää, kun oikea osuu kohdalle :)

      Poista
  18. Ihanat, älä nyt vaan hätäile uudella käsittelyllä. Kokeilet paikanpäällä ja päätät sitten! Minullakin on haaveissa vanhat metalliset ulkotuolit kesäkotiin, mutta en ole kovin jaksanut niitä metsästellä. Odottelen, että kävelevät vastaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin on kyllä niin totta kuin vain olla ja voi: paikan päällä on parasta päättää, kun kyse on viimeistelystä. Kiitos! Toivottavasti sinun tuolisi löytyvät joskus edestäsi :)

      Poista
  19. Onpa kauniit ja sirot tuolit. Niin keveät. Älä turhaan ala tuoleja itse patinoimaan. Olen varma että luonto tekee tehtävänsä ja väri haalistuu juuri sopivasti. Toivotaan oikein kunnollista auringonporotusta ensi kesäksi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, näin se on sää hoitaa tehtävänsä! Maalata halusin nämä ihan siksi, että kaikki metalli ruostuu helposti meri-ilmassa ja haluan, että tuolit säilyvät meillä ikuisesti. Metallin esille raaputtaminen ei siis ainakaan tule kyseeseen!

      Poista
  20. Mun mielestä väri näyttää kuvissa hienolta. Mutta siihen saattaisi sopia myös sellainen hapettuneen vihreä tai joku pronssi/ruosteenvärinen. Jos saisi jotenkin ihan kevyesti sprayattua tai muuten sipaistua. Sellainen ulkonalojuneen sammaloitunut väri tuon sinisen kaveriksi, ei sijaan. Mutta totuus on, että väri on kuvissa aika kaunis turkoosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin vain toivonut vaaleampaa sävyä, vaikka myönnän kyllä, että tämäkin on ihan ok. Kumma kyllä sitä ei vaan pääse omasta fiksaatiostaan eroon ;) Uskon, etten muuta väriä miksikään toiseksi enää, mutta pieni modifiointi kuvailemallasi tavalla voisi tosiaan tulla kyseeseen. Kiitti ideasta!

      Poista
  21. Aivan ihanat tuolit, jotain tuollaista haluaisin meidänkin pihalle, mutta hinnat ovat pelästyttäneet. Mun mielestä väri on tosi hyvä tällaisenaan, itse en lähtisi uudelleen maalaamaan. Tai ainakin odottaisin jonkin aikaa ja katselisin niitä ajatuksella, koska mieli voi muuttua kun silmä tottuu. Mitäänhän et menetä odotellessa, paitsi tietysti jos innostus on oikein kova, mutta jos se kerran on niin kova ettet jaksa odottaa niin silloin varmaan tiedät että oikea ratkaisu olikin se uudelleenmaalaus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi tuolipari meni minultakin huutokaupassa aiemmin ohi kun hinta nousi liiaksi, mutta näissä kävi tuuri ja sain kohtuullisella hinnalla. Toivottavasti löytyy sullekin jostain!!

      Poista
  22. No upeat Vintage-tuolitpa ovatkin!! Aika tekee oman osuutensa, eli antaa vielä sen kuuluisan patinansa;)

    VastaaPoista
  23. Aivan mielettömän ihanat tuolit ! Ottaisin nuo Kallismaalle heti, kelpaisivat myös tuossa värissä.

    Ihanaa kevättä !

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...