maanantai 10. helmikuuta 2014

Päiväpeittokankaat

Nyt ne löytyivät: juuri sopivat kankaat poikien sänkyjen päiväpeitteisiin! Tehtävä olikin aika haastava, koska aluksi poikien makuupaikkana tulee toimimaan MI-NUN KUIS-TI-NI. Se ei voi eikä saa muuttua niin sanotusti kahden teinipojan valtakunnaksi. Tai no, muuttuuhan se, muttei ulkonäöllisesti, eli tyylikysymyksissä täytyy olla nyt tarkkana. Fiilikseltään kuisti olisi kiva saada toimimaan kuistimaisena ajanviettopaikkana, vaikka siellä sängyt onkin. Tavoitteena on talon ikään ja henkeen sopiva ilme, mutta lopputulos saisi olla ilmava - kuistista kun on kyse. Jos onnistun, eiköhän siellä teinaritkin viihdy. 

Aloitin vaikean yhtälön ratkaisemisen sängyistä. Sängyt on nyt valittu ja osviittaa antaa tämä tammikuinen kuljetuskuva. Toisesta sängystä tihkuu tietoa joskus myöhemmin, se on löytö Idurin verstaan vintiltä. Sängyt saavat toimittaa myös oleilusohvien virkaa, joten kivannäköiset päiväpeitot ovat kaiken a ja o. 


Sisustus ei kuitenkaan voi sotia poikien joitakin äärimmäisiä periaatteita vastaan, mikä asettikin monta estettä valittaville kankaille: 'ei mitään kukkakuoseja!', 'ei punaista!', 'ei sitä eikä tätä'. Olisittepa nähneet merkitsevät katseet muutaman ehdotukseni kohdalla! Itse taas esitin kankaille seuraavanlaisia vaatimuksia: 'ei liian söpöä, mutta sympaattista', 'ei samanlaiset vaan erilaiset kuosit, koska sängytkin on erilaiset', 'sävyjen ja kuosien pitää sointua yhteen', ja, 'värejä pitää olla, mutta riittävän neutraalit, jotta muu sisustus ei mene ihan mahdottomaksi'. Kävi jo mielessä, että onko tehtävä mahdoton ja jääkö enää mitään jäljelle. 

Sitoutin nuoremman pojan mukaan valintaprosessiin ja ehdottelin hänelle useita kuoseja varsin kattavalla design-kankaita myyvällä fabric.com -saitilla, joka löytyi hiljattain surffailun tuloksena. Nämä kaksi alla olevaa kangasta ovat hänen hyväksymiään. Hänellä on kyllä hyvä maku, sillä itse en olisi tätä keltaista keksinyt lainkaan edes valita. Jäin kuitenkin pohtimaan pojan ehdotusta ja lopulta päätin, että kyllä, valitaan ihmeessä rohkea keltainen. 


Molemmissa kankaissa on graafinen kasviaihe ja kuvio on tyylitelty, ei liian realistinen. Ne ovat keskenään juuri sopivan erilaiset! En tiedä, ilmaisenko itseäni ymmärrettävästi, mutta nyt on tunne, että liiallinen harmonia ei ole tässä kohtaa kuistilleni hyväksi.


Etenkin tämä sinisävyinen kangas on mielestäni todella kaunis. Tumman violetit pienet väripilkut seassa tekevät siitä pirteän, mutta antiikinsininen saa aikaan hillityn yleisvaikutelman. Molemmat kuosit on suunnitellut Amy Butler -niminen suunnittelija. Eipä sano nimi minulle mitään. Olkoot vain kotimaansa kamaralla suuri tai pieni kuuluisuus, minua kiinnostaa vain kauniit muodot ja värit.

Kankaan tilaaminen netistä on kyllä pienoinen riski. Hinta oli erittäin edullinen, mutta eihän sitä voi tietää, vastaako kuva todellisuutta. Nyt odottelen tilaustani sormet ristissä ja toivon, että kankaat ovat yhtä ihanat livenä ja että laskin jaardit ja tuumat oikein. Hmmm.

Jännityksellä,


38 kommenttia:

 1. Varasithan kangasta myös pariin tyynyyn :D
  Ja hyvin ilmaisit asiasi, minä ainakin pysyin kärryillä hyvin...mutta nyt mä vaan kuolaan tuon sängyn perään, se on kerrassaan hurmaava! Tuskin tässä malttaa odottaa kuinka kaunis kuisti oikein tuleekaan olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta maar, tai no, kuten sanottu, odotellaan ensin, että minkä mittainen se jaardi olikaan, että riittääkö tyynyille :)

   Jee, kun iskit silmäsi sänkyyn. Siitä käytiin vähän keskusteluja meillä ja pidin vain pääni. Sen ois nyt paras sopia tarkoitukseensa!

   Vähän on sellainen epävarma olo itsellä, kun ei voi paikan päällä juuri nyt suunnitella, mutta toivon, että ennustat oikein, ja pikku kuististani tulis kaunis!

   Poista
 2. Hyviä valintoja ja sopivat kuvassa näkyvään sohvaan täydellisesti! Kivasti saman tyyliset, vaikka selkeästi erilaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kiitti! Just siitä tykkään, että ovat omanlaisensa, mutteivät liikaa riitele keskenään.

   Poista
 3. No jösses! Hienoja! Kiitos linkkivinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan surffaamaan. Varo, ettei mene koko viikkoa, kun ale-linkissäkin oli tuhansia toinen toistaan ihanampia kankaita. Mutta kuulostele ensin täältä, että saanko tilaukseni myös perille asti ;)

   Poista
 4. Onpa kauniit kankaat. Varsinkin tuo sininen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Sille ei meinannut vaan löytyä paria, kun ko. suunnittelijalla oli aika paljon vieläkin räväkämpiä kankaita. Ja melkein kaikissa punaista (vrt. poikieni ehdot). Mutta keltainen erityisesti korostaa sitä, joten hyvä näin.

   Poista
 5. Upealta näyttää ja uskon, että lopputulos myös :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin, eiköhän, pian on ompelusessiot edessä!

   Poista
 6. Minä löysin Amy Butlerin kolmisen vuotta sitten, aivan mahtavia kuosia hänellä! Kuten myös nämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hauskaa, hän on siis kuuluisuus jopa täällä Suomessa asti :)

   Kyllä oli hänellä tosiaan monta ihan hirmu mahtavaa kangasta, siksipä lopullisen valinnan tekemiseen menikin useampi intensiivinen viikko. Kun huomasin, että nämä vahvat vaihtoehdot ovat vaarassa loppua varastosta, olin pakotettu tekemään nopeasti päätöksen ja tilauksen!

   Poista
 7. Hienosti rimmaavat kankaat yhteenkin vaikka niin erilaiset. Ja tuo sänky uskomaton...Voi miten ootankaan ensi kesästä Lillpensäärin lomaviikkua kun näitä kuviasi kattelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos. Mullakin alkaa tulla oikein kutkuttava kesän odotus näistä kankaasta ja lopputuloksen visioinnista!

   Poista
 8. Teille - siis sinulle - tulee ihana kuisti. Tuollainen sänky, ahh - ja kankaat ovat kauniita. Täällä odottelee aika moni meistä niitä ensi kesän kuvia valmiista kuistista. Ja sitä ennen taitaa yksi lady seilata tuonne vinkkaamaasi kangasviidakkoon;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kiitos, öhöm sentään korjasit tuon persoonapronominin oikein!

   Itsekin odottelen jo kovasti sitä valmista kuistia, joten kyllä takaan, että muistan sitten laittaa kuvia. Ehkä jokunen hikinen rakennusvaihe ja postaus sitä ennen ;).

   Sujahda ihmeessä sinne katselukierrokselle, sieltä löytyy vaikka mitä eikä ole hinnalla pilattu.

   Poista
 9. Ihan täydellinen pari! Kukkakuvioista minäkään en oikein välitä, mutta nämä ovat todella kauniit. Ja varmasti sopivat sinun kuistille :)

  Kiitos vinkistä, pitääkin laittaa tuo "kangaskauppa" muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oujee, kiva kun näet tuon 'parin' näissä. On tosi vaikea löytää ei-kukkakuoseja nykyisin. Kukkakuositkin ovat tosi kauniita, mutta mulla on sellainen tutina, että kyllästyn niihin nopeasti. Toivon, että nämä kestävät minun silmissäni aikaa ja katselua.

   Poista
 10. Amy Butlerilla on ihania kuoseja, laita vaikka nimi googleen ja tee kuvahaku niin nuo kuosit saattaa löytyä oikeina kankaina eli näät vähän enemmän todellisina. Ihania ompelusessioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki - kiitos Karo-Liina!! Antaa myös uskoa, että kankaat eivät ole saapuessaan pettymys :)

   Poista
 11. Suu loksahti auki tuosta sängystä. Upea!

  Ei voi mennä kovin paljon tilaus pieleen, vaikkei täysin vastaiskaan. Kauniit kankaat.

  VastaaPoista
 12. Pojalla oli aikanaan varsin samantyyppinen sänky, mutta pyöreämmillä muodoilla tuo yläosa, niin kuin tuollaisissa sängyissä tuppaa yleensä olemaan - mutta tuo rouheus ja neliskanttisuus on aivan mahtavaa! Tykkään täysillä.
  Kankaiden kuositkin ovat kauniit ja just kivan samanlaisen erilaiset. Kokonaisuutta odotellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kovasti sängystä itsekin. Kävin varmaan neljä kertaa sitä tutkimassa antiikkikirppiksellä, jossa se oli myynnissä. Olen happy, että se sieltä kaapattiin meille!

   Kokonaisuutta odottelen minäkin :)

   Poista
 13. Todella kauniita kankaita! Täytyykin käydä kurkkimassa tuota nettikauppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin voinut valita itse sieltä vaikka mitä! Hyvä, että olit pojat suodattamassa asiaa, niin en ihan kymmentä laatua lähtenyt tilaamaan :)

   Poista
 14. Hieno löytö tuo sänky ja kankaissa ihanat värit. Jaardeista ja tuumista en tiedä tuon taivaallista. Odotellaan sitten kuvia valmiista sisustuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea sitä pitääkin opetella, kun saa päähänsä, että kankaat on tilattava just sieltä eikä jostain muualta ;)

   Poista
 15. Valtavan kaunis sänky! Täydellinen;) Tuohan vaatii paljon tyynyjä syliinsä;)
  Ja pojillasi on kyllä todella hyvä maku. Ihania kankaita molemmat. Ottaisin heti molemmat minäkin;) Nuo Butlerin kankaat ovat ihania! Ja tapetit! Värejä, harmoniaa ja värien harmoniaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin minäkin, että tyynyjä ehdottomasti ja mielellään useampi :) Tykästyn kankaisiin päivä päivältä yhä enemmän. Tällaiset herkkukatseenvangitsijat kun on nyt valittu, niin loppu sisustus voikin sitten rakentua yksinkertaisemman tyylin varaan.

   Poista
 16. Voi pojat! On heillä hyvä maku. Noi kankaat on upeat!

  Vähän pisti hymyilyttämään toi kuljetuskuva. Saanko sanoa, että jonkinasteista suomalaista hulluutta havaittavissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdokaskaartissa ei ollut kovin huonoja valittavana :)

   Kyllä se ihan oikeesti näytti tosi oudolta tuo kuljetus, eli hymyilysi on ihan aiheellinen. Mutta ketäpä siellä olis ollut tammikuun päivinä katselemassa ja naureskelemassa meille? On meillä isompikin kuljetuslautta, mutta sänky heitettiin nyt vaan motarin nokkaan ja mentiin :)

   Poista
 17. Tuostahan tulee upea. Ja vaikka vanhaa vaalitaankin, nyt olette puolivahingossa myös hyvin trendikkäitä. Minua juuri valaistiin, että keltainen on tulossa kovaa kaikissa muodoissaan ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No vähän sellaista olen itsekkin haistellut olevan ilmassa :) Mutta tavoite on, ettei väri vaihdu joka trendin mukaan vaan tältä osin ne on nyt tässä!

   Poista
 18. Amy Butlerista en koskaan kuullutkaan, mutta voi miten hienot päiväpeittokankaat! Valinnat sopivat tosi hyvin yksiin. Ja miten hieno tuo sänky - upea! Kuististasi tulee varmasti nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Punainen Pihlaja! Hyvällä alulla ollaan ja lähetyskin saapuu jo ensi maanantaina, jee. Toivotaan, että visio toimii käytännössä :)

   Poista
 19. Vastaukset
  1. Kiitti, se oli kyllä hyvä löytö!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...