perjantai 11. lokakuuta 2013

Vuoden matka

Olen viikon ajan tietoisesti pitänyt ajatukseni Villa Idurista vähän muualla. Samalla syksy on hiipinyt eteenpäin ja tuntuu kaiken kaikkiaan hyvältä vetää vähän henkeä ja etäisyyttä yhteensä vuoden työrupeamaan. Pikkuisen olen ollut mieli maassa, mutta en niin isosti, että olisin kokenut tarpeelliseksi siitä täällä blogissa avautua. Kaiken kaikkiaan olen vuoden aikana kyllä enemmän ollut inspiroitunut kaikesta kuin vaivannut mieltäni huolilla. Ja mieluummin kirjoitankin ensin mainituista asioista, vaikka näitä jälkimmäisiäkin kai riittää ihan kiitettävästi tällaisessakin projektissa!


Nyt muuten tuntuu siltä, että haluan lausua kiitokset kaikille edelliseen päivitykseeni kommentoineille. Kannanottonne lammasasiaamme ovat auttaneet asettamaan tunteet oikeaan kategoriaan ja näkemään luomulihan kasvatuksen vielä suuremmat hyödyt kuin mitä olen itse edes ajatellut.

Jonkinlaiselle käsittämättömälle matkalle koko Idur-projekti meidät näköjään on kuljettanut, mistä olen varsin iloinen. Ja teillä blogin lukijoilla on ollut suuri vaikutus moneenkin asiaan. Välillä tuntuu ihan uskomattomalta, että bittiavaruudessa voi saada tällaista vertaistukea ja tsemppausta, mitä olen onnekkaana osakseni saanut. Kiitos hirmuisesti jokaiselle siellä jossain! :)

Idurin rakennukset ja pihapiiri tönöttävät nyt jo vähän ryhdikkäämpänä paikoillaan kuin meidän sinne ensi kertaa tullessa, mutta ympäröivä metsäkin ansaitsee tulla nähdyksi. Varsinkin aurinkoisena syksypäivänä siellä on varsin sykähdyttävät sammalmättäät.Risusavottaa olemme tehneet jo paljon, mutta metsän reunassa päätalon takana on aivan käsittämätön ryteikkö, minkä kimppuun on käytävä jossain vaiheessa.P.S. Vielä pari arvontalähetystä odottaa postiin pääsyä, pahoittelut viivästymisestä, mutta tulossa ovat.

Kaunista ja onnellista viikonloppua kaikille lukijoilleni!


26 kommenttia:

 1. Tollasen metsän haluaisin itsekin takapihalle :). Edes ihan vaan pienesti.
  Mikään istutettu puutarha ei vedä luonnolle vertoja.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen ajatellut niin, että jos iskee joskus huono omatunto siitä, etten ole laittanut puutarhaa, niin voin puhua sitten ainakin metsäpuutarhastani :))

   Poista
 2. Hienot maisemat, tykkään niin tästä teidän saaristolaisidyllistä. Samaista risusavottaa harrastimme mekin tänään pihapiirissämme "järvisuomessa". Muutama kuusi meni nurin jne.. Kuuset muuten kasvavat yllättävän nopeasti ja tuntuu että aina niitä jostain nousee uusia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meininkin joka puolella :) Syksy, silloin kun se on kuiva, on hyvää aikaa tämmöisille ulkohommille. Kävin kurkkaamassa blogiasi - kiva kun jätit viestin tänne!

   Poista
 3. On teilla kauniit maisemat siellä!
  Huolisin minäkin läntin pihalleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pepi! Ei muuta kuin jäkälää, kanervaa ja pari varpupuskaa maahan vaan ja siinä on metsäpuutarha :))

   Poista
 4. Ihana maisema, ja ihana Villa Idur. Olen myöskin nauttinut matkastanne!
  ps. meidän porpmme on tilattu Sallasta tai Kuusamosta. Miehet ovat hoitaneet kimppatilauksen, joten en tiedä tarkkaa toimittajaa. Kokeilepa googlesta "poro kokonainen tilaus" tms. Tulee siis pakasteena pilkottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Ja kiitos tuosta vinkistä. Nyt nimittäin on iskenyt oikein kunnolla ajatus siitä päälle, että markettien sijaan jatkossa ehkä näitä muita ratkaisuja mieluummin!

   Poista
 5. Ihana metsä teillä tosiaan onkin ympärillänne. En ollut tullut ajatelleeksikaan, että siinä vieressä voisi olla tuollaistakin maisemaa :) Tosi kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on maisemaa!
   Kiitos paketista! Nyt mietin miten parhaiten saan nimen tuohon "kilpeeni" niin, etten riko tuota kaunista pintaa, no, keksin sen kyllä. ja se ylimääräinen tulee saamaan narukiinnittimet päihin ja ne korkit siihen sitten roikkumaan molemmin puolin, Itse lautaan kolme pientä koukkua joihin jo odottaa pääsyä nuo sievät pikkumökit ja koko komeus sitten roikkuu keittiön ikkunassa.. Nostalgiaa laudoissa ja itse paketissa kun lähtöpaikka oli tuo entinen kotiseutu josta aikoinaan tänne muutimme. Vielä kerran iso KIITOS.
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
  2. Saga: no kuule itsellänikin meni tovi ennen kuin "ehdin" huomata, että tässä on muutakin ympärillä kuin vain ranta ja rakennukset. Tykkään metsässä tarpomisesta kauniilla säällä koiran kanssa. Aika kuivaa on ollut vain tänä kesänä ja metsä on kovin jäkäläinen, joten hirmu paljon mitään hyötyruokaa sieltä ei kyllä nyt ainakaan ole tullut. Mutta silmänruokaa sitäkin enemmän.

   mummeli: Onpa kiva kuulla!!! Kivaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 6. Ilosta lauvantaiaamua kammarista ! Kauniita jäkälikköjä ja noita rakastamiani kallioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! Rakastan myös niitä - kaikki tällainen pitää vain osata "nähdä" ympärillään. Kaunis luonto ei ole koskaan itsestään selvyys vaan ihana etuoikeus olla sen keskellä.

   Poista
 7. Toi metsä on kyllä niin kaunis (verrattuna meidän). :) Tahtoisinkin sammalta ja jäkälää, mutta puistoalue kasvaa vain rikkaruohoa. Sain luvan kunnalta että voisin pitää puistoaluetta kuin omamani, joten tästä taitaakin tulla aikamoinen taival rikkaruohoja vastaan (menee ehkä viis vuotta). :D Tsemppiä risusavottaan. Meidän pihaan tais ajaa ensimmäinen talkooauto. Tänään taas kaatuu n. 10 suurinta puuta. Huhhui.

  Tsempit myös lampaiden suhteen. En osannut kommentoida mitään, kun siellä oli jo niin fiksuja kommentteja lukijasi jättäneet. :)

  Kivaa viikonlopun jatkoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, vanha ja koskematon. Siellä on hyvä peurojen ja pujujen asustella.

   Jäkälä vaatii vähän kuivemman ympäristön kuin rikkaruohot, joten kangasmetsäksi muuttaminen voi olla hankalaa. Meillä on kosteammassa paikassa tarkoitus maisemoida ryteikkö lehtomaiseksi, eli aluskasvillisuudeksi ikivihreitä maanpeittokasveja ja niiden joukkoon kasvamaan jalopuita. Ehkä sellainen toimisi sullakin, jos jäkälä ei viihdy.

   10 puuta kerralla on jo aikamoinen homma työstää pölleiksi ja hakkeeksi! Tsemppiä sinne ja touhukasta viikonloppua!

   Poista
  2. Joo ei taida onnistua jäkälän kasvatus tuossa maastossa. Lapsuuden koti on rakennettu kallioiden päälle ja siellä se jäkälä kyllä tykkää olla.. Siksi ehkä haaveilen sitä nykyiseen kotiinkin. Ikivihreät on käyneet mielessä, ehkä kuitenkin tarttee yrittää saada alue siistiksi kaikesta ja kaikenmaailman nappikukat kadottaa. Vai olisikohan joku kasvi tiedossa joka peittoaisi nappikukat jne.. :D

   Poista
 8. Kaunista ja onnellista viikonloppua sinullekin:)
  Vanha ja koskematon metsä houkuttaa oman lajinsa eläimistöä, joita ei uusimmissa metsissä juuri tapaa. Se on omanlaistaan rikkautta;) Kävin ihailemassa rakentamaasi kohopenkkiä;) Sitä(kin) ja sen laittamista tulevana keväänä on hyvä haaveilla talven pimeillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu kyllä kaikenlaista elämää riittää ympäristössä. Itse asiassa viime sunnuntaina koira pisti kylmäksi minkin - hyvää metsänhoitotyötä, kun ne ovat haittaeläimiä ja tuhuoavat linnustoa...

   Kiitos vielä inspiraatiosta kohopenkin suhteen. Sinun on kyllä aika paljon siistimpi versio!

   Poista
 9. Kiitos että saadaan seurata teidän matkaa ihanassa Idurissa ♥ Se on ollut suuri ilo.

  Kuin myös, onnellista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi olen otettu ♥ ja oikeastaan voisi sanoa, että kiitos samoin :)

   Poista
 10. On teillä kyllä mielettömän kaunista siellä! Ihanaa kun päästään tämän blogin kautta mukaan teidän touhuihin ja tunnelmiin sinne Villa Iduriin :) Aurinkoa ja iloa viikonloppuunne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Ansku! Osaat ehkä myös eläytyä juuri tähän meidän maailmaan, kun veneillessä tulee taatusti eteen vastaavia paikkoja ja maisemia.

   Poista
 11. Kaunista metsää! Täytyykin perehtyä blogiisi paremmin, vaikuttaa niin mielenkiintoiselle :)
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva - tervetuloa vaan uudelleen!

   Poista
 12. Ihana metsä! Meillä alkaa myös metsä ihan ulkovajan nurkalta. Tuntuu aivan etuoikeutetulta, kun omilta nurkilta pääsee suoraan metsään samoilemaan. On se metsä vaan niin rauhoittava ja rentouttava elementti. Aurinkoista tiistaita Villa Iduriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta, paitsi visuaalisesti kaunis, myös ihana paikka tarpoa ja lepuuttaa mieltä!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...