maanantai 30. syyskuuta 2013

Kohopenkki ja callunat

Älkäähän nyt viherpeukalot ihmeessä hymähdelkö, mutta kaiken muun puuhan ohessa en ole kyllä YHTÄÄN ehtinyt miettiä syksyn istutuksia, vaikka tavallaan ollaan jo sesongissa aika pitkällä. Ihan sattumalta näin lauantain rautakauppareissulla nämä alennus-callunat, jotka nappasin mukaani. 


Ajattelin, että ne sopivat yhteen Idurissa meren ja auringon polttamien ajopuiden sävyn kanssa :). Mieli piristyikin kummasti heti, kun sain ne ruukkuun ja pihapiiriä pikkuisen kaunistamaan.


Varsinainen hommani parin viime viikonlopun aikana on ollut tuulensuojapapereiden asentaminen kuistille. Muistanette, että kunnostan kuistia ensimmäisenä kohteena päätalossa. 


Sain sen valmiiksi, mutta papereiden asentaminen oli työskentelyasennon puolesta - etenkin katon osalta - välillä niin ikävää, että oli pakko pitää taukoja. Tauolla siivoilin vesirajaa venevajan vierestä. Vedin rannalle vanhoja vettyneitä hirsiä, jotka ovat aikoinaan tukeneet venevajaa ja nyt pettäneet alta (niissä siis syy siihen, että venevaja on romahtanut päädystä veteen).


Hyvä mieli rakensi tässä taannoin oikein kauniin, siistin ja isohkon kohopenkin, jota hän esitteli blogissaan. Ajattelin tehdä vähän raffimman version näistä jätehirsistä, mutta kiitokset joka tapauksessa kimmokkeesta! Kesällä jo harmittelin, ettei meillä kasva lainkaan omaa salaattia, joten tarvitsenhan salaattipenkin. Niin, ja kai se on myöntäminen, etten saa kasvihuonetta ainakaan ensi keväänä.

Ensin kivijalka perustaksi ja siitä sitten eteenpäin...


Toivotaan, että hirret ensi kesänä oikein kunnolla kuivuvat ja paahtuvat harmaiksi auringossa.
Penkki on lähellä kesäkeittiötä; ihan siinä käsillä, kun tehdään ruokaa.Lopuksi vielä tein verkosta ja kuistilta puretuista listoista erillisen kehikon kanneksi, etteivät peurat tai puput pääse popsimaan salaattejamme. Ensi keväänä laitan pohjalle styroksit. Niitä myöten koko hoito on valmistettu 100 %:sti löytötarvikkeista. Täyskierrätetty rakennelma siis.Ainiin, olen unohtanut mainita, että kirppis on nyt avautunut: mars kurkkaamaan Loppis-yläpalkkiin!! Myydyt tavarat poistan, kun ostaja ilmaantuu ja varmasti laitan vielä muutakin myyntiin, mutta tässä ensimmäiset. Kaikenlaista kun on nurkkiin kerääntynyt niin Idurissa kuin kotona.

(Lisäksi peräänkuuluttelen arvonnan voittajista vielä Annikaa ja Saariston kasvattia lähettämään osoitteensa meilitse: pilvi.villaidur(at)gmail.com)Violettia viikon alkua!17 kommenttia:

 1. Upea penkki!

  Minulla on syyspuuhat täysin tekemättä, on ollut niin paljon muuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sitten siis jollain muullakin on tekemättä :))

   Poista
 2. Tulipas kiva penkki, puut todennnäköisesti kestävät tuossa vuosia. Ja kätevää kun on lähellä keittiötä. Meillä on aina oma vaivansa hakea yrtit kun kasvimaa ei ole lähelläkään taloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ajattelin heti itse, kun sahailin hirsiä sopivan mittaisiksi, että vaikka ovat vettyneet ja lahonneet pinnasta, on paikoin jopa kymmeniä senttejä hyvää puuta kuitenkin sisällä. Ehkä ne vielä kuivuvatkin kivan näköisiksi!

   Poista
 3. Hieno lopputulos, sopii kuin nenä päähän tuohon maisemaan :)

  Laitoin sinulle meiliä myynnissä olevista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, totta, samaa karheaa ulkonäköä kuin rakennuksissa ;)

   Poista
 4. Täällä vastavierailulla ensimmäistä kertaa. Onpas sinulla mukava blogi :)
  Pitääkin pureutua postauksiisi ja tämän blogin sisältöön vielä paremmalla aikaa uudestaan...
  Tunnelmallista syksyä ja hämäränhyssyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kiitos!! Samoin sinulle, oikein tunnelmallisia syyspäiviä!

   Poista
 5. Oi miten kauniin penkin olet tehnyt. Ihan mahtavaa, että sait sen kokonaan kierrätysmateriaaleista kasaan. Lopputulos on ihanan rouhea. Tuosta on kiva käyda sitten napsimassa vaikka sitä salaattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Saga! No niinpä, ja keväällä, kun viljelysinto on kuumimmillaan olen varmaan tosi iloinen, että tuli tämä tehtyä jo valmiiksi :)

   Poista
 6. Sulla on kyllä erinomaisen lahjakas kyky tehdä kaikesta hieman erilaisia, mielenkiintoisia toteutuksia. Tuo istutuspenkkihän on ihan piruksen hieno kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules Johanna, kiitos hirmuisesti, mutta onko kyseessä kyky vai vain käytännöllisyys, siitä voi olla monta mieltä :) Niitty on aidattu lampaille, joten sinne on turha salaatteja istutella ja kasvihuonettakaan en välttämättä nyt ehtisi hoitaa. Joten pieni salaattikarsina rinteeseen, jolla ei ole muuta järkevää käyttöä rantalatojen välissä, jäi ainoaksi toteutuskelpoiseksi vaihtoehdoksi!

   Poista
 7. Miten kauniin blogin löysinkään♥ Jään seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla! Kiitos!!

   Poista
 8. Tosi kiva idea ja rakennelma! Mahtavaa että kaikki tarpeet löytyivät 100% omasta takaa. Sellainen rakennelma on minusta paljon arvokkaampi kuin kaupasta ostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näin on, ja periaatteessa, jos ei jonain vuonna vaikka istutus innostaisi, kaiken voi käyttää taas seuraavaan paikkaan, mitä ikinä sitä keksiikään :)

   Poista
 9. Oi ja voi, miten ihanan penkin olet tehnyt! Tämä idea on siitä hyvä, että jokainen voi tehdä penkistä juuri omanlaisen!! Ja tässä on hienoa se, että kun innostuu, luovuuttaan voi käyttää mielin määrin.
  Upea kerrassaan, hienoa Pilvi:)

  VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...