perjantai 20. syyskuuta 2013

Kakluunin jäänteet

Pojat tyhjensivät taannoin pienen rantavajan ylistä, josta pääasiassa saatiin putsattua pois vanhaa puutavaraa. Puiden alta alkoi löytyä valkoisia laattoja. Ensimmäinen meni rikki, koska pojat heittivät sen alas kuten lankut, mutta onneksi he ihmettelivät riittävän äänekkäästi, että mitäköhän nämä ovat. Juoksin paikalle katsomaan ja totesin, että jotain isoja ja hienoja kaakeleita sieltä näyttää löytyvän ja pyysin heitä laskemaan loput varovasti alas. Niitä löytyikin aikamoinen pino ja määrästä keksin, että kyse on taatusti päätalosta puretun kakluunin kaakeleista.

Kaikkiaan niitä on 12 kappaletta (+ se yksi rikkoutunut). Yksi on pienempi ja isot ovat kooltaan 20 x 45 cm. Noin 8 kaakelia on täysin ehjiä. Kokonaisesta uunista on enää turha haaveilla, joten pitäisikin keksiä jokin hyvä käyttötarkoitus näille. Ystäväni ehdotti pöytää. Siitä sain idean, että jo yksi laatta jonkinlaisten jalkojen ja kehikon kanssa olisi juuri sopiva yöpöydäksi. Vaiko sittenkin isompi pöytä..?


Huomenaamulla rynnätään taas saareen hommiin - toivotaan, ettei ihan hirveästi sada, vaikka toisaalta onhan meillä sisähommiakin paljon tehtävänä! Mutta sateen toivon pysyvän poissa myös pojan purjehduskisojen vuoksi: vanhempi juniorimme lähti kokeilemaan onneaan E-jollien juniorSM-kisoihin,  jotka alkoivat jo tänään. Ne ovat hänelle ekat kisat kyseisessä veneluokassa. Saas nähdä kuinka käy, kun heti ensimmäisenä lähti oikein arvokisoihin :)

Mukavaa viikonloppua toivotellen,


16 kommenttia:

 1. Pistä laatat hyvään jemmaan vielä hetkeksi ja sitten kun alatte ajatuksella varustaa pihaa/kuistia tms. niin tehkää silloin ulos oikein kunnon jykevä pöytä johon pinnaksi nuo laatat. Vois tulla aika makee :) - ja säänkestävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jykevä siitä todellakin tulisi, oikein sellainen, mitä ei tosiaan siirreltäisi, koska yksittäiset laatat painaa ihan sikana. Mutta voi kun tämä kuvaus sai oikein haikailemaan sen perään, että joskus ollaan kai jo noin pitkällä ja voi suunnitella pihapöytää. Taidan pistää laatat jemmaan!

   Poista
 2. Iso, kunnon pöytä, jonka pintaan nuo laatat. Näin mä sen näkisin ;) Täällä peukut ja varpaatkin pystyssä että sade pysyisi huomenna ja sunnuntaina poissa suomen rannikolta. Onnea pojalle arvokisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, pöytä saa siis lisää kannatusta! Nostan kans varpaat pystyyn, ettei sadetta nähtäis. Kiitos onnitteluista ja mukavia merimatkoja teille, jos myös suuntaatte vesille!

   Poista
 3. Pöytä noista laatoista olisi varmasti hieno. Pystyisikö siihen yhdistämään heinäseipäitä? Pöydän reunaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti pystyisi ja olisi kyllä kaunis yhdistelmä. Vaikkakin ulkokäytössä seipäät menisivät kyllä pilalle ennen pitkää, jos ne haluaisi säilyttää käsittelemättöminä. Iso pöytä voisi olla vain ulkokäytössä, koska nuo laatat ovat todella paksuja ja painavia jo yksistäänkin. Sisäkäytössä pöytä, jota ei käytännössä pysty siirtämään voisi olla kovin hankala.

   Poista
 4. Hieno pöytä laatoista tulisikin - ja voisi joka kerran siinä kahvitellessa ajatella, että se on tuohon saareen kuulunut jo iät ajat. Täälläkin toivotaan, ettei sade huomenna sattuisi - pitäisi käväistä farmilla pihaa raivaamassa ja se ei ole sadehommia. Onnea pojalle kisoihin - ja jo itse kisat ovat aikamoinen saavutus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pöytä saa siis kovasti kannatusta :)

   Antoisaa raivauspäivää myös sinne! Kesällä tuli kyllä huomattua, miten paljon mukavammin kaikki sujuu hyvällä säällä. Syksykin on aivan ihana, jos tuo sateen määrä vain pysyy kohtuullisena.

   Olen samaa mieltä, että jo hienoa, että hän osallistuu ja saa kisakokemuksen. Eilisen perusteella hän on jo ylittänyt odotukset, vaikkei terävintä kärkeä tietenkään pysty hätyyttelemään tällä 'kokemuksella' :)

   Poista
 5. Yhdyn myös noiden muiden tavoin, pöytään kaunis pinta niistä, upeita laattoja ja varmasti pöydän pintana kestäviä. Ovat tosiaan olleet kaakeli uunin pintakerros.
  Toivotaan pojalle onnea kisaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli! Onnittelut välitetään varmasti eteenpäin ja oikein kivaa syysviikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Pömpeli tekee keittiön välitilan vanhoista kaakeliuuninpaloista. Entä jos käyttäisi lieden takana tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hassumpi ajatus tämäkään! Mutta... mahtavatko riittää? No, ne menevät nyt jemmaan joka tapauksessa ja hyödyntämisen voi miettiä sitten, kun hyökätään päätalon kimppuun. Sinne nämä mielestäni kuuluvat, kun ovat sieltä peräisinkin.

   Poista
 7. Kylläpä teiltä löytyy jänniä juttuja! On varmaan hauskaa törmäillä tämän tästä erilaisiin juttuihin ja miettiä mitä ne ovatkaan joskus olleet!

  Sulla oli jo hieno idea uusiokäytölle. Itse todennäköisesti tekisin vastaavasta löydöstä jonkinlaisen keraamisen kynttilälyhdyn/kynttilöille tarkoitetut minikakluunin, jossa palaset jatkaisivat elämäänsä lämpöosastolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vau, en ehkä osannut miettiä noin pitkälle vietyä uusiokäyttöä, mutta saattaapa olla, että ajan myötä ajatukset jalostuvat!

   Poista
 8. Wautsi wau, mikä löytö! Ihan varmasti idea jatkokäytölle napsahtaa mieleen heti, kun aika on kypsä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - jään odottelemaan ajan tuomaa ajatusten kypsymistä, mikä on niin monta kertaa jo hyväksi havaittu tapa löytää ratkaisu.

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...