torstai 11. heinäkuuta 2013

Rantamökki valmistuu

Löysimme aivan lähistöltä pienen sahan nimeltään Sjö-Bod Såg, jonka omistaja lupasi toimittaa meille puutavaraa edulliseen hintaan koko projektin ajan. Tästä taitaakin tulla aika pitkäaikainen kanta-asiakkuus :). Kuljetus venerantaan sisältyy sopimukseen, joten tämän kätevämpää ratkaisua ei oltaisi voitu löytää. Käytännöllisiä, isoja remontoijan iloja! Tarjouksia olemme pyytäneet useilta tahoilta, ja se oikea sitten lopulta vaan löytyi ohi ajamalla!Yksi kesän tärkeimmistä urakoista - juu, myönnetään, niitä tärkeimpiä on aika monta - on saada rantamökki, jossa asumme, täysin valmiiksi. Matkalla sitä kohti ollaan. Mutta uskokaa tai älkää, jokunen päivä on vierähtänyt myös puutavaran kuljettamisessa ja kanniskelussa rannasta saareen ja pinoihin, huh. Osa pinoista näkyy tuossa taustalla.


Viimeiseksi Mikko on saanut valmiiksi mökin seinien lautaverhoilun. Halusimme käyttää seinissä hiomatonta raakalautaa, jotta pinta jää eläväksi, kun se maalataan. Lopullinen ilme saa mukailla mieluummin karua kalamajaa; nyt ei haluta hienostomökkitunnelmaa. Vaihtoehtona tämä on myös edullisin mahdollinen.
Ja sitten tuulensuojapaperit ja ekovillat kattoon suojaamaan meitä syysmyrskyiltä.


Aina, kun joku kohta valmistuu, sitä huomaa, että kyllä tämä tästä! Paljon muutakin olisi kerrottavana kunnostusrintamalta, mutta jääköön vielä myöhemmäksi. Nyt käväisemme mantereella pojan purjehdusleirillä, serkkuni häissä, pyykkäämässä ja voimia keräämässä. Kuten huomaatte, kaikki on organisoitu toteutumaan samalle käynnille ;)

Torstaikuulumisin,


22 kommenttia:

 1. Mahtavaa palvelua tuolla teidän paikallisella sahallanne! Hienoa, että löytyi. Ja kuulostaa hyvältä myös tuo seinäratkaisu. Meidän mökkimme uuden piharakennuksen sisäseinät ovat myös raakalautaa, joka on vain pohjamaalattu. Näin seiniin saatiin kuultava valkea pinta. Näyttää mielestäni kivalta - moderni, mutta mökkimäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, meilläkin tarkoitus vetää ensin yksi kerros maalia ja katsoa mitä siitä tulee. Modernia mökkimäisyyttä myös toivotaan tänne ;)

   Poista
 2. Ihan mahtavaa palvelua ! Just tuollaisista paikoista sitä mielellään hankkii tarveaineita.

  Raakalauta maalattuna kuulostaa kivan rouhealta. Uskon, että se sopii hyvin saaristolaismökkiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, tällaisia paikkoja ei vaan mainosteta isosti tv:ssä ja sanomalehdissä eikä edes näköjään netissä ;)

   Uskon myös, että rouhea lopputulos on toivotunlainen. Katsotaan ja toivotaan!

   Poista
 3. Tuosta seinästä tulee mahtava! Olis minunkin mieleen tuommoinen, mutta varsinkin rantamajaan omiaan - just oasselin merihenkinen :)
  Kivaa aherrusta ! Ja siellä se taitaa postissa pakettikin sua odotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tulee, vielä se on aavistus vain, mutta uskon kyllä intuitioon :)

   No niinpä odotteli, kiitos Pepi tuhannesti, ihana astiateline!

   Poista
 4. Hyvä tyylivalinta rantamökkiin! Ja hyvät asiakkuussuhteet on varmasti kullanarvoisia ja helpottavat paljon pitkiä projekteja. Mekin koko ajan ollaan hakupäällä, että löytyisi tekijöitä ja kohtuuhintaisia materiaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pömpeli!

   Tuntui välillä jo vähän toivottomalta, että mistä tätä puutavaraa ihan toden teolla aletaan hankkia, koska monesta paikasta, mistä tarjousta pyydettiin, ei koskaan edes tullut vastausta, ja monin paikon tarjolla oli vain aika kallista tavaraa + kuljetusongelma. En vain voi käsittää, että suomalaisia sahoja ei edes kiinnostanut jättää meille tarjousta aika isosta satsista, saati sitten, että tarjoaisi sitä kohtuuhintaan. Mutta kyllä näitä paikkoja onneksi on!

   Poista
 5. Olipas hienoa, että löysitte palvelua ihan melkein naapurista :) remontti näkyy edistyneen ja huvalta näyttää...ja ei syysmyrskyt tule ainakaan seinistä läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei taatusti tule läpi enää tämän jälkeen. Siis syksyllä sellaisia ihania lämminhenkisiä postauksia tiedossa :))

   Poista
 6. Hienoa palvelua - ja vielä lähisahalta! Kyllä teille sinne niin hieno rantamökki valmistuu, että mahdattekohan ollenkaan malttaa sieltä tulla pois muuten kuin pikavisiiteille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos totta puhutaan, niin ei varmaan maltettaisi. Lapset ovat ilmaisseet halunsa nähdä välillä myös ulkomaailmaa ja kavereitaan kotikonnuilla, mutta me varmaa höperöidyttäisiin koiran ja lampaiden keskelle lopullisesti oikein mielellämme, hee.

   Poista
 7. Ihanaa, kun löysitte lähisahan! Tuohan on aivan huippujuttu. Kiva, että jotain alkaa valmistua. Sitä varmasti mieli tulee hyväksi, kun näkee kättensä jälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähisaha on best! Niin hauskaa on myös kuunnella ukon (toisessa polvessa) juttuja sahan pyörittämisestä ja tutustua näihin paikallisiin yksi kerrallaan. Ja ihana tunne, kun tietää, että ihan kohta se möksä on valmis, ei vielä tule talvi eteen, eli ei ole mikään paniikkitilanne.

   Poista
 8. Ihan parasta, jos voi suosia paikallisia yrittäjiä. Palvelu on taatusti ykkösluokkaa :)
  Mielenkiinnolla seuraan teidän projekteja. Täällä kun ei ole tapahtnut aikoihin yhtikäs mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, nauti siitä mitään tapahtumattomuudesta!!!! :))) Itse asiassa kyllä välillä siltä tuntuu itsestäkin, mutta blogimaailma auttaa ja joskus vieraat katkaisee sellaisen pysähtyneen tunnelman. Hauskaa on, eikö?!

   Poista
 9. Olipas kiva, että olit kirjautunut blogini lukijaksi ja sitä kautta löysin tänne. Teillä on aivan mahtava projekti työn alla! Minä jään seuraamaan innolla...

  Meilläkin on muuten kesäkodin naapurissa "maalaissaha", joka oli mahtava apu, kun kesäkotia rempattiin. Toki sieltä tulee vieläkin haettua tavaraa pienempiin projekteihin!

  Mukavaa kesän jatkoa! Nauttikaa kesästä kaiken touhuilun keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Samoja kokemuksia siis siellä :) Oikein ihanaa kesän jatkoa myös sinulle ja seuraillaan tästedes puolin ja toisin!

   Poista
 10. Näyttää jo nyt niin kodikkaalta, puu tuo aina oman, elävän tunnelmansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - vaikka vähän sellainen saunafiilis vielä ;)

   Poista
 11. Kyllä on paras palvelu lähisahalla ja kannattaahan näitä pitää jo periaatteesta. Meillä saaressa käy aina keväisin "saha" eli oman metsän puut saa laudoiksi. Ihan huippua. No ne nyt tietysti pitää vielä kuivattaa eli ei ihan aina ensi hätään saa valmista käyttöön ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hienoa, jos omista puista saa laudat!! Pitääkin kysellä, josko se olis meilläkin mahdollista sitten, kun ryhdytään puunkaatourakkaan. Oma yksi hirsitukki ollaan tehty kuorimalla :)

   Juuri näin, tekee mieli kannattaa ihan periaatteestakin, vaikka välillä jonkun tuotteen voisi vähän halvemmalla saada isoista puumarketeistakin.

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...