tiistai 9. heinäkuuta 2013

Purjehtivia ja mökkeileviä kesävieraitaVilla Idur on täyttänyt yhden sille asettamani tärkeän tehtävän heti ensimmäisenä kesänä: se, että meillä on käynyt jo useampia vieraita, tekee minut niiiiiin onnelliseksi. Talvella usein murehdin, ettei ole aikaa yhdessäoloon tai en vain saa kutsuttua ystäviä tai sukulaisia koolle. Todella kivaa, että hullu projektimme on herättänyt ystäväpiirin kiinnostuksen ja välillä meillä on vieraita melkein ruuhkaksi asti. Se ilahduttaa kovasti ja antaa lisävoimia kunnostustöihin. Ja sitten kun vieraat ovat lähteneet, teemme töitä taas kaksin verroin.

Etenkin, jos saapuu sellaisia vieraita kuin siskoni, en pane pahakseni. Hän nimittäin toi korillisen yrttejä omalta mökiltään ja vieläpä kahvittelujen jälkeen istuttikin ne puolestani. Wau, sanon minä. Täyden palvelun tuparilahja.Ja kas tässä uusi yrttimaani ilman, että olen itse laittanut tikkuakaan ristiin!


Toisestakin asiasta olen erityisen iloinen. Yksi ystäväperheemme saapui meille purjeveneellä, joten tuli sekä reitti väylältä että lahden toimivuus suojaisana satamana testattua. Vettä riittää hyvin isommallekin purjeveneelle ja syväykselle. Asensimme keulakiinnityspoijun purjeveneille, koska kiinnittäytymislaituria meillä ei vielä ole.Illalla katselimme venettä Mikon kanssa joka suunnalta ja totesimme yhteen ääneen toisillemme, että 'kyllä tähän lahdelle vaan purjevene kuuluu kuvaa täydentämään, eikös vaan kulta?' Juu, ehkä sitten jonain päivänä...

Vieraat tekevät näköjään arjestakin juhlan. Lisää heitä odotellessa :)


18 kommenttia:

 1. Ihana sisko, nyt pääsette nauttimaan tuoreista herkuista!
  Kesävieraat ovat mukavia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Juu, mulla on ollut ruukuissa jotain yrttejä, mutta en ole saanut aikaiseksi suuremmassa määrin hankkia saati istuttaa. Nyt tämä inspiroi istuttamaan omat yrtit rivin perään!

   Poista
 2. Huh. Teilläpä energiaa riittää jos jaksatte vielä vieraita ottaa vastaan. Kesällä varmaan purjehditaan siitä vähän matkan päästä ohi. Te raskaan työn raatajat olette mietteissäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, työ on raskasta kyllä, mutta jonkinlainen retriitti tämä taitaa olla, eli ruumiillinen työ tekee itse asiassa nykyihmiselle ihan hyvää - myös mielelle. Kyllä tässä vieraiden suhteen pääsee helpolla, kun kukaan ei edellytä mitään ylöspitoa :) ja monet tuovat pullat mukanaan.

   Väylällä näyttää lipuvan veneitä tiuhaan molempiin suuntiin. Mukavaa kesäpurjehdusta teille, toivottavasti pääsette pian liikkeelle!

   Poista
 3. Kyllä se tuo vene vain sopii hyvin maisemaan. ja ihana on käydä napsaisemassa tureita yrttejä.

  VastaaPoista
 4. Ihana hyvän mielen postaus!

  Luin jokin aika sitten monitieteisiä life balance -tutkimuksia ja teorioita ja niiden mukaan on tutkimuksellakin todennettu fakta, että ihminen ei voi elää tasapainoisesti ja hyvinvoivana, jos ei tee asioita myös muille. Viime viikolla olin saaristossa astangajoogaleirillä ja siellä siivosin yhtenä päivänä ruokasalin karmajoogana - tein tekoja toisten hyväksi ja "lisäsin omaa hyvää karmaani" (jos siihen systeemiin uskoo, joka tapauksessa siitä tuli hyvä mieli). Talkoiden isäntäväki tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden muille, sillä talkoissa kaikki onnellistuvat!

  Niin ja purjevene kuuluu tosiaan sujuvasti kuvaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmasti on ja miten pienistä teoista lopulta monesti voi olla kyse. Tämä pitäisi aina pitää mielessä ja muistaa tilaisuuden tullen olla itse avuksi jos vain pystyy. Se ei ole itseltä pois vaan itsellekin lisää, kuten sanoit. Ja täytyypä pitää tämä teema mielessä, kun jossain vaiheessa ihan oikeat talkoot pidetään, eli otsikolla 'Hyvän mielen talkoot', joissa mieli ja ruumis voimaantuvat :))

   Poista
 5. Kesällä tosiaan riittää virtaa ihan eri malliin tavata ystäviä. Ja on myös niin paljon helpompaa järjestää tapaamisia, kun voidaan viettää aikaa ulkona ja jopa puuhailla jotain hyödyllistä yhdessä. Nautitaan näistä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kesä pitää hyödyntää tässä suhteessa kaikin tavoin. Meillä ei sellaisia sisätiloja toistaiseksi olisikaan, missä vieraiden kestitys kovin luonnollisesti sujuisi, joten onneksi säät ovat suosineet :).

   Poista
 6. Ystävät ja sisarukset on tärkeitä... ja ne pienet teot ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ei muuta lisättävää :)

   Poista
 7. Oma yrittimaa on ihana asia! Kivat vieraat teillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, siskon lahjaidea oli kyllä ihan huippu!

   Poista
 8. Oi miten ihana sisko sulla! Ja fiksuja ystäviä kun ymmärtävät tuoda kahvipullatkin mukanaan ;) Kuten aiemmin jo mainitsinkin, voitte olla ylpeitä kättenne jäljistä! Teillä on taitoa ja näkemystä vaikka muille jakaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku. Varmaankin projektin mittavuus ja etäisyys sivilisaatiosta aiheuttavat sen, ettei tänne ehkä kannata passattavaksi ajatella tulevansa ;) Siitä huolimatta vieraanvaraisuus on mielestäni hyvä muistaa, eli emme ole kyllä vieraita velvoittaneet mitään tekemään ja aina jotain pientä herkkua saa järkättyä yhteisiin kahvitteluihin tai illanistujaisiin tarjolle. Sen verran pitää muistaa huolehtia ruokakaappien sisällöstä ;)

   Poista
 9. Vuoden päästä mekin toivottavasti tullaan! Nautinnollista kesää ja erinomaisia kelejä - erityisesti huomiseksi! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, ja olette niin tosi lämpimästi tervetulleita, että ihan sanat loppuu!! :)

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...