perjantai 28. kesäkuuta 2013

Operaatio venevajan pelastus, osa ITositoimet alkoivat romahtaneen venevajan nostamiseksi. Sitä ennen venevaja tyhjennettiin ja sieltä poistettiin osa huonokuntoisista rakenteista. Ja on hankittu tunkkeja. Veden päälle rantaviivaan ei enää saa tällaisia vajoja tietenkään rakentaa, joten nyt olis paras onnistua!

Ehdotin kovasti talkoita nosto-operaation suorittamista varten, mutta Mikolla on sormet syyhynneet  tämän kallisarvoisen rakennuksen pelastamiseksi, jotta saisimme edes tietää, onnistuuko nostaminen. Niinpä hän aloitti ilman ulkopuolista apua, vanhemman poikamme suurella avustuksella. Nuori insinöörin alkumme on ihan oikeasti avuksi hyvine ideoineen aina, kun isältään loppuu aakkoset, asiassa kuin asiassa. Heillä on myös hyvä työnjako: yleensä kuvio on se, että poika neuvoo ja katsoo päältä asioiden etenemisen oikeaan suuntaan ja isä rehkii ihan hulluna. Minä käyn väliin muistuttelemassa turvallisuudesta ja kannustamassa. Ja huolehdin, että ruokahuolto pelaa 4 kertaa päivässä. Pääsen vähän helpommalla, jos ei ole talkoita :)

Kaksin he ovat saaneet vajaa kahden täyden työpäivän aikana nousemaan noin 40 cm ylöspäin. Yksi pojan kullan arvoisista ideoista oli suoristaa samalla rakennusta taljan avulla.


Eihän se enää ihan pikkuinen ole tuo meidän esikoinen...ihme juttu.


Nyt hiukkasen noussut vaja lepää väliaikaisten tukkien varassa kivien päällä, joten vielä lopullinen tukeminen niin, että se kestää jäätkin, pitää toteuttaa. Vaihtoehtoina ovat arkut tai porapaalut.


Porvoosta löytyi porapaaluja myyvä paikka, joten tänään kulki tiemme sinne. Jos näiden avulla vajan saa tuettua, haemme lisää ja säästymme arkkujen teolta. Yhden kantavuus on noin 1000 kiloa. Samainen putiikki tulee tarvittaessa hätiin suorittamaan järeämmän paalutuksen koneiden kanssa. Katsotaan kuinka käy, että onnistuuko tämä. Ja jos onnistuu, selviämmekö halvemmalla (omin voimin) vai kalliimmalla. Olen ehkä vähän skeptisempi kuin mieheni tällä hetkellä asiaa kohtaan.


Lattialla nukkuminen taitaa jatkua, koska mökki ei valmistu itsestään ja tämän projektin parissa saattaa vierähtää tovi jos toinenkin. Ehkä minun pitäisi suosiolla keskittyä venevajan parven sisustukseen, koska se osa rakennuksesta on suora eikä nosto-operaation myötä muutu miksikään. Mökkiin on vielä turha valita verhoja.


Onneksi on hyvät kelit ja vesi on lämmennyt, mikä tekee hommasta astetta mukavampaa. 

Ahkeroiden viikonloppuun,14 kommenttia:

 1. Ihana varmasti päästä tositoimiin!! Hyvältä näyttää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, toivotaan, ettei tule mutkia matkaan!

   Poista
 2. Tosimiesten hommia siellä.

  VastaaPoista
 3. Niin ne lapsukaiset kasvavat ja neuvoja oivia meille antavat :))
  Mukavaa viikonloppua koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jokainen ikävaihe on kiva ja kasvua ihan mahtava seurata.

   Poista
 4. On siinä urakka,. mutta lopputulos varmasti mahtava. Hieno vanha rakenmnus pelastettu ajan hampaalta.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan vielä, mutta toivotaan, että etenee suunnitelmien mukaisesti! Mukavaa viikonloppua sinne!

   Poista
 5. Vau, siitä sekin nyt lähtee! Täällä pidetään peukkuja, että kaikki suunnitelmat onnistuvat ja saatte venevajan hyvään kuosiin ja käyttöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, nyt tarvitaan kyllä kaikki mahdolliset peukut pystyyn!

   Poista
 6. Onpa hyvä, että on rakennusinsinööri omasta takaa neuvomassa. Hienoa, että projekti etenee!

  VastaaPoista
 7. Onpa tuossa hommaa ja ei näytä mitenkään lämpimältä puuhalta vaikka siellä näköjään sortsit jalassa vedessä seisotaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo homma on iso ja vaativa, skeptisyys kasvaa vaan. Märkäpuvut on mukana koska pidemmän päälle niitäkin tarvitaan!

   Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...