lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kiirettä ja gourmet'a

Tämän päivän ruokailuamme määritti kaksi tosiasiaa: se, että suhaamme edes takas venerannassa kummankin pojan jollatreeneissä sekä veneen pesuhommissa ja se, että notkuvien tomaattipensaideni tertut ovat menossa hyvää vauhtia ylikypsiksi. Näistä aineksista syntyy tietysti nopeasti ja helposti herkullinen kylmien ja lämpimien raaka-aineiden buffet. Vapaapäivä on ollut touhukas ja hauska, joten ruuankin pitää sitä jotenkin ilmentää. Ruuan suhteen olen sitä mieltä, että gourmet ei synny välttämättä kalliilla, vaan siitä, että käytössä on hyvät raaka-aineet. Tomaattini ainakin maistuvat ihan eriltä kuin kaupan hyllyllä kypsyneet; paljon makeampia näin kevätauringon kypsyttäminä.


Lämmin kulho täyttyi pannulla käytetystä kesäkurpitsasta, kanasta, sienistä, oliiviöljystä, pinjansiemenistä ja valkosipulista sekä keitetyistä tortelliineista. Salaattilautanen puolestaan rakentui mozzarellasta, parmesaanista, rucolasta, avocadosta, omenasta ja titetenkin noista pensastomaateista. Mausteeksi molempiin käytin paljon omia yrttejä, jotka ovat lähteneet hyvin kasvamaan: persiljaa, basilikaa, salviaa ja ruohosipulia. Sivuun keitin parsaa. Tällä kertaa tällainen mix, toisella kertaa toisenlainen - niin helppoa ja herkullista.

Katoin aterian lapsuudenkodistani peräisin olevaan astiastoon, josta on nämä kolme kulhoa jäljellä. En vain millään muista tämän Arabian astiaston nimeä, kun sitä ei oikein missään koskaan näy. Muistaisikohan joku lukijoista..?






Herkutellen ja sitten taas hommiin,



20 kommenttia:

  1. Ihanat annokset lautasillasi. Tuo astiasto on kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mustakin tämä on hauskannäköinen sarja - olispa niitä mulla vaan enemmän.

      Poista
  2. Oivoi mitä herkkua! Ja lautasetkin ovat oikein sieviä. Viikolla kun tuli kokoelmiini uusi Arabian juhlavuoden lautanen, tulit mieleeni. Kerroit jokunen aika sitten kerääväsi sinisiä, joten olethan huomannut nämä uutukaiset. Kaikki sinisiä ja mielestäni kauniita! Tosin uudet aina uusia, mutta silti tykästyin. :)

    Kiitos vielä paketista! Tuli tarpeeseen tosiaankin. Aika röhjässä kunnossahan se ulkoa on, onneksi sentäs sisältä vankka. Mieskin tuumasi, että kerrankin tosta sinun netissä suhaamisesta on hyötyä(!?) kun lueskeli kirjaa. Sanoi, että se taitaa kuulua hänen käsikirjastoonsa.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että muistit keräilyintoni ;) Täytyykin katsastaa tuo juhlalautanen.

      Tosi hienoa, että Maakellari-kirja osui oikeaan osoitteeseen ja tuli tarpeeseen! Ihan mahtavaa, että netin hyödyt tulevat toisellekin puoliskolle selville :))

      Tulen kurkkaamaan blogiisi, miten hommat edistyvät.

      Poista
  3. Vesi herahti kielelle pelkkiä kuvia katsellessa. Gourmet ei todellakaan tarkoita kallista, eikä edes monimutkaista, minulle se voi olla maailman vanhimmat maut: hyvää leipää, vuohenjuustoa, oliiveja ja hyvää viiniä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein se on juuri niin, että mitä yksinkertaisempi ruoka, sen parempi ja tyylikkäämpi se on. Ja viininkään ei tarvitse aina olla mitään supervuosikertaa; tärkeintä on oikea tunnelma ja yhdistelmät!

      Poista
  4. Ihanan herkulliset tomaatit ja ruoka, puolet nautinnosta on kaunis esillepano ja kattaus/astiat.

    VastaaPoista
  5. Just olin kaupan tomaateista menossa valmistaan salaattia, ei taida tulla yhtä gourmettia ku teil. Näyttää hyvältä. :) Kaunis astiasto, jonka nimeä en kyllä itsekään muista. Kivaa viikonlopun jatkoa teil.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on ne kaupan tomaatitkin parempia tähän vuoden aikaan kuin puoli vuotta sitten ;)

      Kivaa viikonloppua myös sinne Helinä!

      Poista
  6. Oijoi, miten herkullista ja kylläpä sinä olet aikaisessa tomaattien kanssa. Meillä kypsyi ensimmäiset viime kesänä vasta kesäkuun ekaviikolla. Ja ihan tuli ikävä jolla-aikoja. Innostuisikohan meidän nuorimmainen...vanhimman harrastus lopahti ankaraan migreeniin, jota pahensi tietenkin vedestä heijastuva auringon kirkkaus. Harmillinen juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin pienet pensaat, eli en kasvattanut itse alusta asti. Mutta siitä huolimatta yllätyin itsekin, että lähtivät tuottamaan näin paljon näin lyhyessä ajassa.

      Aikamoista suhaamista tämä lasten jollailu on, kun kummallakin on eri aikataulut jne. Meilläkin on ollut suvantovaiheita, mutta nyt taas molemmat ovat melkoisen innostuneita ja sitä tekee mieli tukea: paljon ulkonaoloa raikkaassa ilmassa, mukavassa porukassa.

      Poista
  7. Ruokasi näyttää ihan kesältä. Todellista gourmetia! Ylellistä on syödä mitä tahansa itse kasvatettua...tai edes naapurin kasvattamaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä alkaakin olla vähitellen kesäinen olo :)

      Sitä osaa arvostaakin ruokaa enemmän itse kasvatettuna! Lisäksi juuri mietinkin, että mistä löytäisin lähiperunaviljelmän. Se on nimittäin alue, mihin jostain syystä en juuri nyt itse mieli tarttua, vaan voisin mielelläni hyödyntää ja tukea 'naapurin' tuotantoa.

      Poista
  8. Herkullisen näköistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, maistui myös keväiselle!

      Poista
  9. Tulin kiittämään tunnustuksesta: Kaunis kiitos !!:)
    Ja vesikielellä katson näitä herkkuja!!

    VastaaPoista
  10. Hommailuintoa sinne! Mahtavassa ripessä teidän tomaatit. Meillä on 3 tainta nyt täydessä kukassa ja kaikista latvomisyrityksistä huolimatta leviävät kuin meduusat. Muutaman tomaatin ainakin saamme tästä testiryhmästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Testitomaateilta nämäkin vielä tuntuvat, mutta kiva kun tulee koko ajan lisää, niin uskaltaa alkaa ihan oikeasti syödä :)

      Poista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...