lauantai 29. syyskuuta 2012

Ensimmäinen työpäivä

Nyt se sitten on alkanut - pitkä työsarkamme Villa Idurin ja sen pihapiirin ehostamiseksi. Heräsimme tänään Mikon kanssa aikaisin aamusella päästäksemme liikkeelle ajoissa. Lapset jäivät mummin hoteisiin kotiin, jotta meillä olisi tilaisuus tehdä tehokkaasti siivoustöitä ja tavaroiden perkausta koko päivän. Aiemmin viikolla hankimme ammattilaiskäyttöön tarkoitetun siimaleikkurin ja moottorisahan sekä muita normitarvikkeita.

Olin ajatellut itse niittää heinikkoa siimaleikkurilla, mutta se osoittautui raskaammaksi ja työläämmäksi kuin kumpikaan meistä oli osannut ajatella. Niinpä homma lankesi Mikolle, joka päivän aikana sai niitystä 1/3:n ajettua. Se oli kasvanut täyteen myös keskenkasvuista puustoa, jota piti kaataa pois. Paljon jäi vielä tekemättä ja meille paljastui myös tekemisemme hitaus. Mielikuvissamme tämäkin homma oli ajateltu tehtäväksi parin tunnin aikana. No, nyt opimme sen, että ensimmäinen päivä oli vasta ensimmäinen niistä tuhannesta muusta, jonka aikana pakertaisimme projektimme parissa.

Lajittelimme tavaraa poltettaviin, poisvietäviin (lasi-, ja metallijäte) ja säästettäviin. Siivosin saunan ja pikkumökin, joka toiminee esim vierasasuntona. Kun alkoi sataa, kävimme päätalon kimppuun. Sieltä  tein muutamia ihania astia- ja esinelöytöjä. Taidan ottaa tavaroista huomenna vähän lisää kuvia, kun jatkamme perkaussavottaa.

Päivän mittaan Mikko kävi läpi myös kaikki rakennukset perusteellisemmin selvittääkseen hirsirakennusten todellisen kunnon. Pienoinen yllätys ja onnenpotku oli, että päärakennus on varsin terve rakenteeltaan. Sen sijaan vesirajassa oleva sauna, joka siivouksen myötä kuoriutui esiin, paljastui huonokuntoisemmaksi kuin muistimme (tai tiesimme). Ensi kevät saatta siis alkaa saunan uudelleenrakentamisella.Mauro-koira juoksi innoissaan pitkin pusikkoja koko päivän


Kuten näkyy, niitettävää ja kaadettavaa riittääPunamultarakennus on karussa yksinkertaisuudessaan tosi kaunis 


Ensi kesänä olisi kiva päästä uimaan, joten kaislan niittoa myös urakalla luvassa. Seinämateriaalien alta löytyi onneksemme tervettä hirttä2 kommenttia:

  1. Oi mahtavaa! Onnea projektiin. Onpa mukava seurata, kun mennään ihan samoissa aikataluissa. Meillä kanssa juuri kurkattiin hirsiin ja osa huippuhyvää, mutta tulee sinne myös moottorisahalle töitä varsinkin nurkkiin ja ikkunoiden alle. Alimmat hirret onneksi kunnossa, niin isommalta tunkaamiselta vältyttiin. Teilläkin näyttäisi olevan peltoa? Meillä on pieni pelto ja juuri tässä tuumaillaa mitäs sille tekisi. Olisi hauska kokeilla jotain kukkaniityn tekemistä, niin olisi maljakkokukat koko kesäksi ihan pihapiiristä. Saas nähä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Meillä näyttäisi olevan kaikki seinähirret ok, myös nurkista ja ikkunoiden alta, mutta murhetta on vähän lattiassa, joka on osin romahtanut lahon takia. Joudumme avaamaan kaikki laudoitukset, vaikka olisivat paikoin hyvässäkin kunnossa, sillä ulkokautta ei alapohjaan pääse joka kohdasta. Tietää vähän lisää hommaa, mutta parempi tehdä kaikki kunnolla tässä kohtaa kuin 5 v jälkeen todeta lisäongelmia valmiissa talossa.

    Joo pelto/niitty on rinteessä, varsin savisena tällä hetkellä! En ole vielä päässyt niin pitkälle, että mitä sen kanssa tehtäisiin, mutta jään mielenkiinnolla seuraamaan sinun ensi kesän postauksiasi aiheesta. Ehkä sieltä saan vinkkejä! : D

    VastaaPoista

Kiva, kun jätit viestin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...